Mlékovice připravují poutní slavnost na návsi u kapličky
Mlékovice – Mlékovice v sobotu čeká poutní slavnost. Program je připravený od 16 hodin a na návsi u kapličky. Po slavnostním zahájení vystoupí mažoretky Vergillio a v 17 hodin vystoupí baletní studio Toušice. Po celou dubu bude hrát taneční orchestr Regent a od 20 hodin zahraje SOu- Hnaz bend. Děti se mohou těšit na modelování balónků, skákací hrad a malování na obličej. Dospělé jistě potěší výstava fotografií a ohnivá show.

Putování s knihovnou ukončí posezení v synagoze
s kolínskou knihovnou je naplánované na pátek. Sraz je v 9.30 hodin před budovou pobočky v Benešově ulici. Cílem bude synagoga s následným posezením na parkánu. Se zajímavými výstavami, které v synagoze probíhají, na místě seznámí Miroslava Jouzová.

Z utkání Kouřim - Červené Pečky (6:0).
Janouchovi nezvlhl střelecký prach ani o víkendu



Budou se toulat historií
Kouřim – Sen noci kouřimské, který je poctou časům minulým i přítomným, začne ve 14 hodin touláním kouřimskými ulicemi v historické části města s oblastní geoložkou Veronikou Štědrou. Od 16 hodin budou kouřimští slavit a snít spolu s dětmi. V parku Na Hradbách ve stejnou dobu začne hudební program.

Dožínkový festival bude u oseckého jezera
Velký Osek – Dožínkový festival začne v sobotu v poledne v motelu U Jezera. V rámci akce vystoupí kapely Kriminal Roman, Los U3nos, Double Guitar Band, Prasákův gauč, Gamba Blues Band, lazzareth, Oliverova dálka a Krásné nové stroje.

Do kolínského Kina 99 se vrátil film Zdeňka Svěráka
Kolín – Film po Strništi bos, který čerpá ze vzpomínek na dětství Zdeňka Svěráka na venkově se vrátil do kolínského kina. K vidění je například dnes od 19.30 hodin nebo pak o víkendu vždy od 17 hodin. Promítat se bude také v dalším týdnu.

Veletrh práce se koná už dnes
Kolín – Veletrh práce se koná dnes v Městském společenském domě. Od 9 do 16 hodin se příchozí seznámí s nabídkami práce a brigád z různých odvětví, představí se se zaměstnavateli z regionu a získají přehledné informace o firmách a pracovních pozicích. Připravené jsou také doprovodné přednášky, které poradí jak na pracovní pohovor, jak na motivační dopis a mnohé další.

Plaňanské posvícení pokračovalo v pondělí.
OBRAZEM: Plaňany rozesmál Zdeněk Izer