Pečecký vodojem se otevře veřejnosti v rámci Mašinky

Pečky – Vodojem bude opět zpřístupněný veřejnosti. Lidé mohou pečeckou „rozhlednu“ navštívit v rámi akce Jede jede Mašinka v sobotu 27. května od 13 do 15 hodin. Naposledy se místní obyvatelé i další zájemci na vodojem mohli podívat v rámci Dne města. Stejně jako tehdy, i v rámci Jede, jede Mašinka budou prohlídky komentované.

Černokostelečtí chystají tradiční keramické trhy

Kostelec n. Č. l. – Stejně jako každoročně, také letos bude poslední květnový víkend v Kostelci nad Černými lesy patřit keramice. Keramické trhy se uskuteční už po devětadvacáté. Lidé si mohou keramiku koupit, podívat se, jak se vyrábí a na zámku je čeká přehlídka řemesel. Na akci zahrají kapely Poutníci a Krausberry. Akce se koná 27. května od 9 do 18 hodin.

Štíhlická lávka prověří odvahu už v sobotu

Štíhlice – Už tuto sobotu se uskuteční Štíhlická lávka. Zábavná soutěž se koná od 13 hodin u rybníčku. O nejrychlejší přejití lávky přes rybník suchou nohou. Letos bude z vybraných masopustních peněz koupena vepřová kýta, na té si budou moci pochutnat všichni zdarma. Občerstvení i hudba bude pod stanem až do večerních hodin.

Ilustrační foto
Plaňany se dočkají obchvatu městyse