Kmochův ostrov ožije historickými slavnostmi  

Kolín – Na kolínském Kmochově ostrově se v sobotu 12. srpna odehraje již 6. ročník historických slavností. Letošní oslavy jsou věnovány období bitvy u Kolína a 300. výročí narození slavné panovnice Marie Terezie a generála Laudona, jehož pluk v Čechách tvoří skupina historického šermu Páni z Kolína, která je hlavním organizátorem. Program na hlavní scéně v amfiteátru začíná v 10 hodin, ve 13 hodin se přítomní dočkají příchodu císařovny, ukončení je naplánované na 18 hodin. Na vedlejší scéně u altánu čeká na návštěvníky malý vojenský tábor. Nebude chybět ani tržiště s medovinou či trdelníkem a ukázky řemesel.

Kapela Echo 91 doprovodí pouťovou zábavu na Volárně

Volárna – Tradiční pouťová zábava se odehraje v sobotu 12. srpna od 20 hodin v Obecní hospodě na Volárně. K tanci a poslechu všem příchozím zahraje kapela Echo 91.

Do skanzenu zavítá bylinkářka

Kouřim – Řemeslné pohádkové léto ve skanzenu pokračuje v sobotu 12. srpna od 10.00 do 18.00 hodin. Zkušená bylinkářka návštěvníkům připomene, že v době svátku Nanebevzetí Panny Marie, lidově zvaného „Matička kořenná“ vrcholí sezona léčivých rostlin a samozřejmě pohovoří o zázračné síle bylin. Příchozí si mohou také prohlédnout instalaci „Od Markéty k Matičkám“, která představuje lidové obyčeje vztahující se k období vrcholícího léta.

Horkýže Slíže v MSD Kolín
Brod 1995 láká na česko – slovenskou muziku

Pojízdné kino přiveze komedii

Bulánka – Pojízdné letní kino zavítá dnes na pozvání hasičů na Bulánku. Po setmění se místní i přespolní mohou těšit na rodinnou komedii Špunti na vodě. Projekce se koná u hasičárny a připravené je piknikové sezení.

Nebovidská tvrz zve na promítání pod širým nebem

Nebovidy – V pátek 11. srpna můžete zavítat na Nebovidskou tvrz do letního kino. Projekce začíná v 19 hodin snímkem pro děti Tajný život mazlíčků. Animovaná komedie odpoví všem chovatelům na otázku, co dělají jejich čtyřnozí miláčci, když nejsou právě doma. Ve 21 hodin promítne americký muzikál La La Land, moderní pojetí hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah.

Folkaři se sjedou na Kocábku

Kutná Hora – Třicátý čtvrtý ročník festivalu Kutnohorská Kocábka začíná v sobotu 12. srpna od 13 hodin na nádvoří Vlašského dvora. Na festivalu folkové a country hudby zahrají tradičně Brzdaři a Trampoty. Dále budou k vidění skupiny Rusty Strings, Z Hecu, Richenza čiJohny Cash Trio. V rámci festivalu zazpívá také J. Schmidt, Sabina Uxová, Petra Černocká a festival zakončí vystoupení skupiny Ohaři. 

Závody dobrovolných hasičů v Kolíně
Zásmučtí hasiči oslaví 140. výročí založení

Zavzpomínají na Kalandru

Poděbrady – Skupina Petr Kalandra Memory Band koncertuje na poděbradském Ostrově v pátek 11. srpna. Koncert nabitý hitovkami, ale i méně známými skladbami z repertoáru Petra Kalandry, Marsyas nebo ASPM, začíná ve 20 hodin.

Rockové léto nekončí

Nové Dvory – Rockové léto na letním parketu Zámecké restaurace v Nových Dvorech pokračuje v sobotu 12. srpna další zábavou. Tentokrát se představí a zahrají skupiny Klaxon a Ortel.

Utkají se o železného hasiče

Poděbrady – Sportovní areál ve Velkém Zboží bude v sobotu 12. srpna od 10 hodin dějištěm sedmého ročníku Velkozbožského železného hasiče. Už název napovídá, že jde o velmi těžkou soutěž s náročnými disciplínami se zátěžemi v dýchacích přístrojích. Večer od 19 hodin se uskuteční narozeninová show za účasti kapel Infiniti, Benefit a Telegraf.

Na hornickém jarmarku se děti svezou na koních

Kutná Hora – Kaňkovský hornický jarmark se uskuteční v sobotu 12. srpna od 12 do 17 hodin v okolí kostela sv. Vavřince a v kaňkovské Mozaice. Připraveny budou výstavy v Mozaice, skákací hrady, jízda na koni i hudba. V areálu bývalých Rudných dolů na Kaňku představí svoji expozici Hornický spolek Barbora.

Největší atrakce ale dorazila až okolo devatenácté hodiny, kdy na koloběžkách přijeli v doprovodu dalších koloběžkářů Marek Jelínek a Michal Kohoutek.
OBRAZEM: Největší atrakce Otevřené ulice dorazila na jejím konci