Collegiium musicum zahraje v kostele evangelické církve
Kolín – Koncert Evropské kulturní dědictví 2017 se koná dnes od 14 hodin v kostele Českobratrské církve evangelické. V 54. sezóně účinkuje Collegium musicum Kolín. Na housle se představí Jan Dvořák a Karel Kubelka, na violu zahraje Lubomír Huka a na violoncello Jaromír Pitelka.

Na Hemžení zahraje Insignie, představí novinky
Plaňany – Hardrocková cerhenická kapela Insignie zahraje v sobotu od 20 hodin v Plaňanech v rámci akce Hemžení, které je přes den věnované hlavně dětem. Kapela v srpnu natočila svoje první EP s názvem Znamení Zítřka. Jako první svým fanouškům kapela představila skladbu Hurikán Joe, kterou jistě uslyší také v Plaňanech.

Řepařská drážka sveze zájemce dieslovou mašinou
Kolín – Provoz Kolínské řepařské drážky pokračuje také v září. V provozu je vždy o víkendu. Na tento víkend připadá dieselový provoz. Vláčkem se lze svézt dnes i zítra. Již za týden je však naplánovaný parní provoz a k němu Řepánkové slavnosti, které v sobotu doprovodí kapela Trampoty a v neděli kovbojové, kteří budou přepadat vlak.

Sedačky. Kino. Ilustrační foto.
Jevany budou žít filmem



Jak vypadá rok s youtubery ukáže nový film
Kolín – Shopaholic Nicol, Kovy, Pedro, sestry Nicole a Lucka z A Cup of Style, Gabrielle Hecl – šest hvězd displejů se odhalí v jedinečném filmu na plátnech kin. Jak vypadá rok s youtubery můžete vidět ve snímku Nejsledovanější, který kolínské kino uvede dnes a zítra od 17.30 hodin. V rámci natáčení s yutubery stát navštívil dva kontinety a čtyři země.

Divadlo zahraje dětem
Kolín – Pražské Divadlo D5 se vrací do Kolína s pohádkou Káťa a Škubánek, ve které ožijí postavy z klasického večerníčku. Holčička Káťa a její věrný kamarád, pes Škubánek, budou tentokrát řešit jeden skoro detektivní příběh a užijí si přitom spousty legrace. Představení začíná v neděli v 15 hodin.

Pochutnají si na burčáku
Krymlov – V Krymlově na návsi se dnes koná vinobraní. Burčák i vína mohou nejen místní občané ochutnat od 15 hodin. Dobroty
z domácí kuchyně jsou na akci vítány.

Výstavu doplní přednáška
Kolín – Přednáška Pavla Juříka nazvaná Bitva u Kolína – úspěšný test Liechtensteinovy artilerie se uskuteční v úterý od 17 hodin ve Veigertovském domě na Karlově náměstí. Přednáška je doprovodným programem k probíhající výstavě Bitva u Kolína.

Kolínské minižákyně obsadily na domácím turnaji čtvrté místo.
Minižákyním Kolína těsně unikla medaile