Půmaraton poběží lesem

Louňovice/ Ondřejov – Druhý ročník trialového půlmaratonu se poběží v lesích v okolí Louňovic a Ondřejova v sobotu 24. června od 10 hodin. Sraz je u hřiště TJ Slavia Louňovice v 9 hodin. Běží se v několika kategoriích.

Děti si utuží smysly

Radovesnice – Dětský den mají Radovesničtí naplánovaný na 25. června od 15 hodin. Konat se bude na hřišti pod autobusovou zastávkou. Děti si projedou překážkovou dráhu, utuží smysly a samozřejmě nebude chybět skákací hrad. K dispozici budou také trička na ozdobení. Děti si mohou přinést i vlastní.

Kouřimský skanzen
Skanzen, náměstí i chrám! Kolínsko je ve filmech vidět

Cyklisté se projedou Polabím již po šesté

Kostelní Lhota – Šestý ročník Lhotecké cyklo-třicítky aneb Na kole s rodinou či s kamarády Hrabalovým Polabím se koná v sobotu 24. června v Kostelní Lhotě. Start je už tradičně u sila u rybníka. Prezentace závodníků se uskuteční od 9.30 do 11 hodin. Trasa, která vede přes Hořátev, Písty, Hradištko, Kersko, Zvěřínek a zpátky do Kostelní Lhoty, je dlouhá 34 kilometrů. Pro děti ale platí kratší verze. Na trase je šest kontrolních bodů. Rovinatý nenáročný terén je vhodný i pro nejmladší cyklisty.

Promítají o Lemmym

Kolín – Alkohol a drogy nechyběly v životě zpěváka Lemmyho z kapely Motörhead. Film nazvaný Lemmy forever uvede kolínské letní kino ve čtvrtek od 21.45 hodin.

Bluesové duo vystoupí v rámci festivalu v klubu

Kolín – Slovenský bluesman Erich „Boboš“ procházka spojil síly s mladým kytaristou Markem Wolfem a vytvořili originálně znějící duo. Společně jako Bluesové duo vystoupí dnes večer v rámci Scapino Blues fest live v divadelním klubu. Začátek je naplánovaný na 19 hodin. Festivalový čtvrtek pak bude patřit australské kapele Wolf Mail.

Stockholmský sbor vystoupí v sedlecké katedrále

Kutná Hora – Smíšený komorní pěvecký sbor ze stockholmského předměstí s názvem Mixed chamber choir vystoupí v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele. Koncert se bude konat zítra od 16 hodin.

Ilustrační foto.
Rybařík s Javorkem nastříleli v sezoně třiadvacet branek

Kosteleckým koloběhem začnou letní prázdniny

Kostelec n. Č. l. – Závod smíšených dvojic s jedním bicyklem nazvaný Kostelecký koloběh je naplánovaný na sobotu 1. července. Startuje se ve 14.30 hodin. Prezentace začne o hodinu dříve. Trasa je dlouhá asi 25 kilometrů. Jede se z pivovaru zpět do pivovaru.

Charita bude v sobotu

Štíhlice – Místní obyvatelé mohou přinést věci, které chtějí věnovat na charitu v sobotu 24. června před obecní úřad v době mezi 11 a 16 hodinou. Pokud bude zamčeno, lze nechat věci u dveří.

Navštivte terénní závod

Přehvozdí – Třetí ročník Velké ceny Przechwozd se uskuteční v neděli 2. července od 10 hodin. Jde o terénní závod minikoní s vodičem. Otevřeno je také pro pejskaře a novinkou jsou rodinné starty. Na akci jsou pozvaní Pavel Trávníček a Samson Lenk.

Den květů oslaví v parku

Kouřim – Dnešní den je dnem květů. Kouřimští se z toho důvodu sejdou v městském parku, kde si může každý příchozí zasadit svou vlastní květinu. Zahradník bude v parku k dispozici všem příchozím od 7 do 15.45 hodin.

Ilustrační foto.
Kolín chce lidem zdarma rozdat kompostéry