Týnec opět hostí metalový festival na ostrově

Týnec nad Labem – Tradiční festival Týnecký mazec je naplánovaný na sobotu 15. července. Jedenáctý ročník metalového festivalu se odehraje, stejně jako každoročně, na letním parketě na ostrově. Možnost kempování je přímo v areálu. Program začne v 16:30 hodin vystoupením kapely Prokion a posléze se bude hrát až do pozdních nočních hodin. Po Prokionu vystoupí Through the Disaster, Ortomen, Sectesy, Anime Torment, Hypnos, Elysium a nakonec i známá kapela Debustrol.

Mišík zahraje pro kolínské publikum na náměstí

Kolín – Kolínské kulturní léto pokračuje v neděli 16. července koncertem Vladimíra Mišíka s rockovou kapelou ETC. Koncert se uskuteční na náměstí a začátek je naplánovaný na 19 hodin. O hodinu dříve však vystoupí předkapela. Pozvána je pražská hudební skupina s bluesovými kořeny, která si říká Jamie Marshall and The Amplified Acoustic Band.

Karel Holas - houslista, zpěvák, kytarista hudební skupiny Čechomor.
Karel Holas: Prázdniny? U tetiček. A občas lotrovina

Letní kino promítá třikrát

Kolín – Kolínské letní kino v parku u Ztracené uličky si na červenec připravilo bohatý program. Promítat bude třikrát v týdnu. Začíná se vždy po setmění.

Program:

čtvrtek 13. července – Noc na Karlštejně

pátek 14. července – Kalamita

sobota 15. července – Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana

V rámci festivalu zahraje Roxor a Blue Bucks

Tři Dvory – Koupaliště ožije ve čtvrtek 20. července, kdy zde začne hudební festival. Ve čtvrtek zahrají kapely Roxor a Blue Bucks. V pátek program začne kapela Kazisvět. Fanoušci během víkendu uslyší skupiny Knives To Gunfiht, Poppy Seed Grinder, Top Sekret, Hellocausator, Through the Disaster, Aniem Torment, Elysium, Malignant Tumor, Coldblooded Fish nebo Epicardiectomy. V našlapaném line – upu, který končí v neděli po 1 hodině v noci, je také spousta dalších zajímavých kapel. 

Řemeslné pohádkové léto ve skanzenu
OBRAZEM: Skanzen hostil řemeslné pohádkové léto

Koncert bude na zahradě

Kostelec n. Č. l. – Kavárna Modré dveře přichystala na 15. července prázdninový koncert. Ten začne na zahradě kavárny v 18.30 hodin.K posezení k tanci zahraje František Kesl, Ondřej Fixner, Projekt Dawn a představí se také finalistka soutěže České zpívá Natálie Nehasilová. Rezervace míst je nutná.

Prohlédněte si, co vše stavěl Jindřich Freiwald v Kolíně

Kolín – Nedávno otevřenou výstavu můžete zhlédnout v prostorách Dvořákova muzea pravěku. Představuje ve fotografiích nejvýznamnější stavby Jindřicha Freiwalda, který byl jednou z předních osobností české meziválečné architektury. V Kolíně se dodnes nachází několik jeho zdařilých realizací.

Sobotní jízdy výletním vláčkem na Kolínské řepařské drážce
OBRAZEM: Lidé vyrazili na řepařskou drážku