Na zámku zazní francouzské hity v šansonovém provedení

Škvorec – Na koncertní program složený z největších francouzských hitů v originálním šansonovém provedení, které zazpívá majitelka jednoho z nejhlubších a nejsmyslnějších hlasů Natalie Melnikova v duetu s francouzským zpěvákem Maelem Eugene se můžete těšit v pátek 3. března od 18 hodin v koncertním sálu zámku Savoia ve Škvorci. Zpěv zazní za doprovodu klavíristy Václava Tobrmana, který patří mezi nejlepší pianisty České republiky, multiinstrumentalisty a zpěváka, působícího v několika hudebních tělesech.

Výročí si tradičně připomenou s Vratislavem Ebrem

Přišimasy – Výročí založení obecní knihovny si místní opět připomenou s kmotrem knihovny Vratislavem Ebrem, a to v sobotu 4. března od 13 hodin. Hostem přátelského setkání plného humoru a písniček bude fotograf Roman Blažko, který zde představí svou novou knihu. Hudební doprovod zajistí Tomáš Jelínek a Petr Řádek. Občerstvení připraví místní klub žen.

Environmentální centrum pořádá kurz vaření s dětmi

Cerhenice – Na kurz vaření s dětmi se můžete vydat do environmentálního centra v sobotu 4. března. Začíná se v 15 hodin. V průběhu března se pak můžete v centru těšit ještě na kurz indiánské kuchyně.

Do lesku a hříšnosti 30. let se můžete vydat v KD Svět

Český Brod – Do Kulturního domu svět mohou diváci v sobotu 4. března od 19 hodin zavítat na další pravidelné promítání, tentokrát filmu Woodyho Allena Café Society. Vydají se tak na Allenova tradičně vybroušenou retro výpravu do lesku a hříšnosti třicátých let s Bobbym, zakřiknutým mladíkem, který zamíří do Hollywoodu poznat svět.

Děti mohou v sobotu zajít na Indiánský karneval

Tatce – Základní a mateřská škola pořádá dětský Indiánský karneval. Uskuteční se v sobotu 4. března od 15 hodin do kulturním domě.

Nedělní odpoledne zavoní Na Zámecké květinami

Kolín – V neděli 5. března odpoledne se sál Na Zámecké rozvoní květinami. Klub přátel Františka Kmocha se totiž rozhodl blížící se jaro a MDŽ oslavit Květinovým tanečním odpolednem. Znamená to, že ženy si obléknou něco s motivem květin nebo si květinu připnou na šaty, muži si dají květinu do klopy. Není to samozřejmě povinné, ale vítané. Chybět nebude možnost zakoupit květinu manželce či taneční partnerce. Vyhrávat bude Sendražanka. Začátek tanečního odpoledne je ve 14 hodin.

Výstavu Ejhle člověk uvidíte v kostele Nejsvětější Trojice

Český Brod – Vernisáž výstavy Ejhle Člověk se uskuteční v pátek od 19 hodin v rámci nešpor v kostele Nejsvětější Trojice. Pásmo autorských básní přednese Ondřej David Rada.