Koncertuje se v baru Pod Hodinama i U Vodvárků

Kolín – Dnešní večer bude v Kolíně patřit Koncertům. V 19.00 hodin v baru Pod Hodinama začíná koncert kapel KriminalRoman, Evil Buddhist and the Cyclop Apes a Blue Venice. Nezapomenutelný večer mnohdy již zapomenutých klasických songů čeká všechny návštěvníky v pivnici U Vodvárků. Od 20 hodin zde vystoupí kapela The Yestertones, která hraje energický mix amerických a britských hitů ze zlaté éry rock'n'rollové i rockové tvorby.

Masopustní průvod projde Českým Brodem v úterý

Český Brod – Základní škola a Praktická škola Český Brod přichystala na úterý 28. února již šestý masopustní průvod městem. Masky se vydají na cestu v 9.30 hodin od školy, od 12 se v tělocvičně školy uskuteční karneval a masopust ukončí ve 13 hodin rozloučení s basou.

Poseďte ve vinárně s hudbou

Cerhenice – Posezení s kytarou a harmonikou je na dnešní večer naplánované v cerhenické vinárně. Kromě hudby bude připravené také občerstvení v podobě obložených talířů, vína či točeného piva.

Obec pořádá zájezd do divadla

Ovčáry – Obec pořádá zájezd do pražského divadla Bez zábradlí, kde hrají komedii Každý rok ve stejnou dobu. Představení se uskuteční v pátek 3. března. Autobus odjíždí v 17.00 od autobusové zastávky. Přihlášky přijímají na obecním úřadě.

Zazní písničky nejen o lásce

Kostelec n. Č. l. – Valentýnský koncert je naplánovaný na tuto sobotu v kavárně Modré dveře. Posezení s písničkami a povídáním nejen o lásce s trochou vzpomínání a legrace začne v 19.00 hodin. František Kacl představí nové písničky a na cajon bude opět doprovázet Filip Kobrle. Připravené je překvapení.

Maškary projdou také skanzenem

Kouřim – Povídání o tradicích masopustu a maškarách, masopustní škola práskání bičem nebo zabíjačka s výukou špejlování jitrnic lákají návštěvníky do kouřimského skanzenu. Na tuto neděli je totiž připravený celodenní program věnovaný právě masopustu a všemu, co k němu neodmyslitelně patří. Lidé budou moci ochutnat také speciální alkoholické nápoje a připravené jsou také tvořivé dílny pro děti a dospělé. Masopustní obchůzky začnou vždy v 11.00, 13.00 a 15.00 hodin.

Výstava připomene Františka Vaváka

Slavného písmáka a kronikáře, představitele první obrozenecké generace Františka Jana Vaváka, který se narodil v Milčicích, kde také prožil svůj život připomene výstava v českobrodské galerii Šatlava, kterou připravili Petr Brodecký a Ladislav Kulhavý. Od smrti tohoto zajímavého muže uplynulo v loňském roce dlouhých dvě stě let. Lidé díky výstavě uvidí místa, kde František Jan Vavák působil. Výstava začíná právě dnes a prohlédnout si ji můžete až do 21. dubna. Vernisáž výstavy je naplánovaná na 7. března od 16.00 hodin.