Ti společně film před projekcí uvedli a po jeho skončení s diváky besedovali. „Mám na Sázavě chatu a sjetou ji mám hodně,“ odpověděl režisér na otázku z publika, jestli má u řeky Sázavy, kde se děj filmu odehrává, nějaké oblíbené místo. „S dětmi jsem hrál už ve filmu Štěstí. Dobré je to v tom, že chvíli je natáčení baví, a pak jsou bezprostřední, ale když je to bavit přestane, musí se jim domlouvat,“ sdělil divákům Pavel Liška své zkušenosti s natáčením s dětskými herci.

Jiří Chlumský také vylíčil, jak složitě se právě vybírali malí představitelé z téměř pětistovky dětí a že přítomný Toník měl ve filmu ruku v sádře opravdu, protože si těsně před natáčením propíchl ruku, když šel tátovi pro pivo.

Dětští herci pak přítomné pobavili líčením svoji nejoblíbenější scény z filmu, nebo za co utratili honorář. Dvě hodiny před projekcí v obou vyprodaných sálech vyhrávala v kině červenopečecká country kapela Trampoty. Děti měly možnost si nechat pomalovat obličej.

Ředitel kina Petr Hejcman sfoukl osmnáct svíček na narozeninovém dortu a jako první jej nakrojil. Nechyběla ani výstava fotografií ze slavnostního otevření kina před osmnácti lety, soutěže o zapůjčení automobilu na víkend nebo o tříkilového čokoládového zajíce.