První velkolepý narozeninový koncert se tak zcela logicky uskuteční na Kmochově ostrově. Organizátoři slibují zábavu pro dospělé i děti. A celé odpoledne popisují jako festivalovou záležitost. Kromě hudby se příznivci kapely mohou těšit také na divadla a probíhat budou také nejrůznější workshopy. A to všechno bude pro děti zdarma.

„Máme velkou radost, že se nám díky spolupráci a podpoře města Kolín podařilo zajistit vstup pro děti zdarma. Od nás je to takový malý dárek k narozeninám a poděkování našim fanouškům za jejich věrnost. Dospěláci si každopádně mohou lupeny zakoupit v předprodeji nebo na místě,“ řekl David Dvořák, principál celého projektu.

Chinaski
Kapela Chinaski: Zúročili jsme, co jsme se za léta naučili

„Slavit na Kmochově ostrově je pro nás také víc než symbolické. Málokdo totiž ví, že ve své době byl i František Kmoch revoltujícím pankáčem, jelikož začal napříč tehdejšímu hlavnímu proudu skládat na dvě doby, což bylo pro dechovku stejně revoluční jako pro punk vznik klubu CBGB,“ dodal David Dvořák.

Kromě Kašpárka na mejdanu vystoupí vícemistr světa v loopingu a jeden z nejlepších beatboxerů Evropy, krabičkový a rytmický mág En.Dru, kterého doprovodí charismatický Jen Hovorka, jenž je navíc vynikajícím klavíristou. Společně vytváří originální hudební projekt, který je založený na improvizaci a žánrové širokospektrálnosti. Jako dalšího hosta si pak kapela na pódium přizvala černohlasatou Tonyu Graves, kterou všichni znají z kapely Monkey Business a jež nyní září na sólové dráze. Uslyší posluchači oblíbenou píseň z desky Kašpárek navždy „Černou“? To se dozví přímo na místě! Nabitý program ovšem nebude pouze o hudbě.

Nebyl by to Kašpárek v rohlíku, aby okolo pódia neběhaly děti s čírem. To si budou moci nechat načesat v Bejbypankovém holičství, stejně jako další bláznivé účesy. Chybět nebudou velké bicí, auta na dálkové ovládání ani diskotéka. Tradičně budou moci návštěvníci odpočívat v postelích s nebesy a u toho poslouchat pohádky od Vandy Hybnerové nebo oblíbené dvojice Vendy a Fráni z rádia Junior.
V Kašpárkově šapitó se usídlí Divadlo U plotny s představením Vokoňovi a Divadlo u Staré Herečky s představením Ošklivé kačátko. A bavit se budou i neslyšící děti, pro které přijedou do českého znakového jazyka překládat tlumočnice z Centra pro dětský sluch Tam Tam. 

Oslavy vypuknou v sobotu 27. května a brány ostrova se všem velkým i malým příznivcům otevřou už ve 12.30 hodin.

Bleší trhy na vzduchu.
Blešák bude v parku Komenského podruhé