V rámci svého aktuálního turné se v něm první březnovou sobotu zastavily kapely Arakain, Dymytry a Absolut Deafers. Na fanoušky, kteří do prostor společenského domu dorazili s lehkým předstihem před jeho začátkem, čekal bonus v podobě autogramiády muzikantů dvou hlavních kapel, těch z Dymytry samozřejmě oblečených už v jejich typických maskách a kostýmech.

Podpisová akce pokračovala i ve chvíli, kdy na pódium nastoupila kapela Absolut Deafers, která se stává už tradičním předskokanem Arakainu. Nejen Arakain a Dymytry vyrazily na koncertní šňůru s čerstvě natočenými a vydanými deskami, i parta z Ostravska potěšila své fanoušky novým CD nazvaným Himaláje v nás. Zvládnutá image, tentokrát sázka na české texty a už i větší známost skupiny znamenaly slušné přijetí u fanoušků, kteří si s frontmanem Janem Jaškem občas i s chutí zazpívali. Po krátké technické pauze už na obří pódium rozměrů deset na deset metrů nastoupili stále populárnější Dymytry s čerstvou deskou Agronaut v zádech.

Stejnojmennou skladbou také celý svůj set zahájili, i druhá písnička koncertu, Věrni zůstaneme, byla novinkovou, stejně jako Slovanské tance, zajímavě dotvořená promítáním na obří ledkové obrazovce či Dej bůh štěstí, která aktuální album uzavírá. Ve skladbě Černí koně si se zpěvákem Janem „Protheusem" Macků zazpíval vokalista Arakainu Jan Toužimský.

Ten s Arakainem vtrhl na pódium půl hodiny po dvaadvacáté hodině a i oni svůj set odpálili skladbou Stroj z nové desky pojmenované Arakadabra, z níž zazněly ještě písničky Diesel a titulní. Zaplněný kulturák uvedly do varu hudební pecky jako Gilotina, Adrenalin nebo Hra s ohněm, jak už se stalo na těchto dvojkoncertech zvykem, v jeho závěru se obě kapely na pódiu spojily, nechyběl ani oblíbený souboj bubeníků Miloše Meiera a Lukáše „Doxi" Doksanského, samozřejmě bouřlivě aplaudovaný.

Směska hitů a legendární přídavky Strážná věž a Apage Satanas už tak perfektní atmosféru ještě vygradovaly, poslední tečkou už byla jen závěrečná společná fotka s fanoušky a trsátka a paličky naházené do publika. „Já tuhle muziku moc neposlouchám, přišla jsem spíše náhodou, ale překvapilo mě, že nebyla vůbec agresivní a nahlas, ve výborném zvuku jsem rozuměla každému slovu," shrnula jedna ze starších přítomných domácích návštěvnic. Jiní fanoušci dorazili i z větší dálky, Kolín byl totiž po Polné u Jihlavy teprve druhou zastávkou celkem čtyřiadvaceti bodového rockového turné.