Pečecký bigbeat odstartuje už v sobotu večer

Pečky – První Pečecký bigbeat se odehraje už tuto sobotu 1. dubna. V pečecké sokolovně vystoupí legendární Karel Kahovec a Viktor Sodoma. Večer plný hudby pak bude pokračovat vystoupením kapely Yetton a chybět nebude ani místní všem známá kapela Telegraf. Akce začne v 19 hodin.

Kolínské kino uvede dnes večer Velkou Čínskou zeď

Kolín – Film Velká Čínská zeď od legendárního režiséra Zhang Yimoua mohou Kolíňáci shlédnout již dnes od 20 hodin. Jedním z hlavních hrdinů filmu je netradičně právě neuvěřitelná stavba, která nebyla do dnešních dnů překonaná.

Vyrazte na tvořivou dílnu do zasedací místnosti

Jevany – Velikonoční tvořivou dílnu připravil obecní úřad v zasedací místnosti od 14 hodin. Zájemci si mohou přijít vyrobit velikonoční dekorace, namalovat vajíčka nebo uplést pomlázku.

Muzeum láká na výstavu

Kouřim – Výstava nazvaná Narození, svatba, smrt začne v Muzeu Kouřimska v pátek v 17 hodin. Výstava představuje průřez životním cyklem člověka. Jejím cílem je seznámit návštěvníky s množstvím obřadů, obyčejů a pověr, které provázely člověka od narození po smrt. Výstava je rozdělena do tří tematických celků, jimiž jsou narození, svatba a smrt v české lidové kultuře. O den později si zájemci z řad dospělých mohou ve skanzenu vyzkoušet zdobení kraslic. Dílna tradičního zdobení kraslic pro dospělé začne v 10 hodin. Lektorkou kurzu bude Jiřina Ceehová a setkání bude o kraslicích nejen prakticky, ale také teoreticky. Hovořit se bude o jejich minulosti i budoucnosti. Maximální počet účastníků je omezený a proto by zájemci neměli váhat s přihlášením. Přihlašovat se lze u Alžběty Hájkové na emailu hajkova@muzeumkolin.cz nebo na telefonu 727953811.