Úterky zasvětí seniorky tanci, nebude chybět latina
Kolín – Taneční úterky pro naše seniorky, kurz určený pro aktivní seniorky, se odehrají v Klubu seniorů v Benešově ulici 644 (vchod vedle restaurace Na Sídlišti). Aktivní seniorky si zatančí jak latinsko-americké, tak standardní tance, vše bez partnerů. Dámy se seznámí se základy a charakteristikami jednotlivých tanců. První lekce začíná už v úterý 26. září, a to v 17 hodin a ve stejném čase budou další lekce pokračovat každé následující úterý. Vstupné je na všechny lekce zdarma.

Tajemství bosenských pyramid odhalí v divadle
Kolín – Premiérový večer s dokumentárním filmem Jak nahoře, tak dole. Bosenská pyramida Slunce a jeho autorem, režisérem, filmařem a dokumentaristou Vinko Toticem strávíte v úterý 26. září od 19 hodin v divadelním klubu Scapino. Film divákům poodhalí roušku tajemství ukrytého v údolí pyramid s centrem v městečku Visoko. Nálezy při odkrývání téměř 30 000 let starého komplexu potvrdily, že se jedná o největší a nejstarší pyramidy, které byly objeveny. Po projekci následuje beseda s autorem.

Ilustrační foto.
Žáci se do kontejnerové budovy školy přestěhují



Svatováclavské slavnosti připomenou výročí obce
Limuzy – Svatováclavské slavnosti a současně oslavy 790. výročí obce se odehrají v Limuzích ve čtvrtek 28. září. Program oslav začíná ve 13 hodin u kapličky a příchozí se mohou těšit na výstavu věnovanou 790 letům obce či ochutnávku soutěžních moučníků. Interaktivní představení pro děti představí Studio Damúza. Chybět nebudou středověké dílničky i trh. Slovem provede Jan Psota.

Cyklisty prověří kopec na Truba
Český Brod – Časovka na Truba, tradiční svatováclavský cyklistický závod do vrchu, startuje ve čtvrtek 28. září v 11.00 v Dolánkách pod kopcem na Truba. Závodí se v kategoriích silnice, MTB a nově také koloběžky a historická kola. Povinná je cyklistická přilba.

Vydají se na noční pochod
Veltruby – Svatováclavský noční pochod Veltrubským luhem se uskuteční ve středu 27. září. Účastníci mají sraz v 19 hodin u cukrárny na návsi. Na trase děti čeká plnění různých úkolů.

Koncert podpoří opravu varhan
Pečky – Benefiční koncert pro varhany začíná v kostele sv. Václava ve čtvrtek v 19 hodin. Mezzosopranistku Karlu Bytnarovou doprovodí Nikola Eckertová.

Rekonstrukce fasád kolínského zámku, srpen 2017
Oprava fasád zámku jde pomalu, ale má to tak být