Několik desítek diváků sahajících od malých dětí až po seniory se bavilo při filmové scénce Sen natočené v roce 1895, která se na plátně objevila hned několikrát a dočkala se i flétnového motivu z rozhlasového Hajaji.

Z těch humorných filmových scének bavilo třeba trio Horníček Lasica Satinský hovory o Slovensku zakončené skladbou Richarda Müllera Po schodech, smích zazněl i u sestříhaného klipu z filmu Přednosta stanice s Vlastou Burianem nebo jízdy na kole Karla Šípa v televizní Manéži Bolka Polívky.

Humor naopak zatrnul při autorových černobílých fotografiích ze srpna 1968, při jejichž projekci doprovázel Stivín muzikant Krylovy Jeřabiny nebo s pohledem na stáří a na stárnutí.

„Narodil jsem se v první polovině minulého století a jsem tak stár, až jsem super stár," vtipkoval dvaasedmdesátiletý muzikant, který si do mikrofonu prozpěvoval nebo recitoval český překlad básně Allena Ginsberga, kterého také fotografoval.

Několikrát se v pořadu vrátil k Antonio Vivaldimu, nechyběl Johann Sebastian Bach, ale i vlastní kompozice Modrá růže nebo skladba se slovenskou zpěvačkou Zuzanou Homolovou, osobitě představil i svoji dceru Zuzanu v roli zpěvačky.

Coby přídavek pustil bez svého muzikantského zasahování kousek boje o klavír mezi kreslenými komiksovými postavičkami Tomem a Jerrym, na dětské přání pak zahrál na dvě flétny nosem, promítl i část své sbírky fotografií se známými tvářemi ze showbusinesu i politiky.

„Už to ale nedělám, dneska se tak fotí každý, co začaly digitální fotoaparáty, skončil jsem s tím," poznamenal, aby se za několik okamžiků stal sám obětí několika žadatelů o společnou fotografii i autogram.