Ve výborném zvuku a nasvícení se jako první představila kapela říkající si Lazzareth, která přijela z Hradce Králové, její zpěvák a kytarista Jan Peychl je ale známý Kolíňák v současnosti provozující lékařské povolání v Drážďanech. „Tady v tom sále jsem poprvé vystoupil s kapelou na veřejnosti. Jmenovala se Tichý sklep a bylo to na vlastním maturitním plese, když nás na pódium pustila plesová kapela Metronom. Kruh se uzavřel,“ smál se Honza, který v devadesátých letech moderoval v Kolíně mnoho akcí a byl i součástí komunity okolo Divadla Igdyž.

Lazzareth předvedl bigbít s hodně bluesovou kytarou, sám si provozovaný žánr nazval jako dirty blues a právem sklidil potlesk přítomných. Roli hlavní hvězdy večera poté potvrdila kapela Bílá nemoc, která si ke svému blues rocku přivezla ještě známého saxofonistu Vladimíra „Boryše“ Seckého hrající na domácí scéně s první muzikantskou ligou sahající od Olympicu přes Václava Neckáře až po Boom Band či Žlutého psa nebo Pavla Sedláčka.

Kardinál posvětil novou vlajku města Český Brod.
OBRAZEM: Kardinál posvětil novou vlajku

„Se zpěvákem Zdeňkem Hříbalem jsem jako student bydlel a dokonce jsem je, ještě pod názvem Bonsai, zvučil,“ překvapil na koncertu přítomný pozdější známý politik Milan Cabrnoch. Bílá nemoc zahrála pecky jako Dermacol, Noční divadelní kus nebo Andělé.

Tečku udělala hudebně podobně zaměřená domácí kapela nazvaná BBONK, což je zkratka pro Blues Band Oblastní nemocnice Kolín a také v ní hrají ředitel špitálu Petr Chudomel, jeho zástupce a bývalý kolínský místostarosta Pavel A. Hoffmann, personalista Dan Veselý a další lékař Petr Novotný. Většina přítomných přišla právě na tuto kapelu, takže hned při první písničce se nahrnuli pod pódium, aby ji tancem, tleskáním, natáčením na mobilní telefony a dokonce i mexickými vlnami podpořili.

Den otevřených dveří v Environmentálním centru Cerhenice.
Envicentrum pozvalo veřejnost na Den otevřených dveří

Než došlo na společný zpěv závěrečné hymny Nemocnice Kolín, na kterou muzikanti fanouškům rozdali i vytištěný text, střihla si s kapelou slovenskou písničku coby host známá kolínská zpěvačka a také zdravotní sestra Ladislava Červínová. Jedinou chybou povedeného hudebního večírku byla účast jen několika desítek fanoušků. Ti, co dorazili, byli nadšeni a perfektní výkon všech tří kapel si užívali. Končilo se o půlnoci.