Večírek pro daleko zaplněnější sál než v předvečer rozjela domácí kapela Roxor. „Celé tour k pětatřicetinám Arakinu s námi jede kapela Fata morgana, ale do Kolína nemohla, zpěvák měl dlouho dopředu domluvenou rodinnou dovolenou," vysvětlil Petr Kubáň, manažer Arakainu.

Roxor i jeho fanoušci si set užili i se společným zpěvem refrénů. „Díky za super zvuk, světla i pozvání," děkoval v závěru zpěvák Ondra Marek, který vystřídal coby rekvizity meč i tradiční roxorovskou kosu.

Pak už sál opanovala rychlost a tvrdost. Kapela Kryptor coby další host slavící letos třicáté výročí svého vzniku ukázala tvrdost a razanci i v textech a pak už nastoupil Arakain vzpomínající na svá trashová alba Thrash the Trash a Schizofrenie, takže zazněly skladby jako Strážci času, Gilotina, Amadeus nebo Antikrist.

Nadšení fanoušci si svým typickým voláním: „co je, co je, co je?" vykřičeli ještě přídavek v podobě hitů Proč a Gladiátor. Po noclehu v Kolíně odjel Arakain do Stříbra, kde jeho letošní XXXV Double Tour definitivně skončilo.

U příležitosti pětatřicátého výročí svého vzniku uspořádala letos metalová kapela Arakain Double tour.
FOTOGALERIE: Arakain v Kolíně rozjel své narozeninové Double tour