Vstup na tisícovku akcí po celé republice je zdarma a nabízí lidem mimořádnou příležitost zažít umění s dětmi v ulicích často na atraktivních místech, jako jsou zámky, kostely, parky i náměstí, nádraží či zoologická zahrada.

Na Kolínsku se do akce zapojí ZUŠ Františka Kmocha, která pořádá koncert na Karlově náměstí. V 17 hodin vyjde průvod od budovy školy na náměstí, kde bude pokračovat koncert. Souběžně vystoupí také mažoretky skupiny Srdíčko Kolín. Umělecká škola v Pečkách bude v odpoledních hodinách od 15 do 17 hodin prezentovat všechny činnosti školy. Návštěvníci si mohou užít vystoupení hudebních souborů, vyzkoušet kreativitu na dílničkách a vše zakončí slavnostní představení muzikálu Mamma Mia od 17.30 hodin v sále školy.

Českobrodská umělecká škola chystá koncert pro Annu v Penzionu Anna od 15 hodin. Kouřimští zvou na originální exteriérové komponované pásmo Cesta dávnými časy kouřimskými připravené pedagogy školy v režii Martina Drahovzala. Představení začne v 19 hodin.

Školáci ze třídy 1. A kolínské 7. základní školy v doprovodu učitelky Zuzany Kesnerové i ředitele školy Petra Strejčka se v budově kolínské Městské knihovny stali čtenáři.
Víkendové tipy. Kam se chystáte o volných dnech?