Nejinak tomu bylo i v pátek večer, kdy navíc hned první vystupující kapela byla ze zahraničí. Retarded Fish přijeli do Peček ze slovenských Košic, aby místním fanouškům předvedli svoje punk rockové songy.

Dvě kytary, basa, bicí. To byli mladíci ze Slovenka, kteří zvedli první fanoušky z lavic a pozvali je blíže k pódiu.

Po nich nastoupila hardcorová kapela Hopes z Liberce. Kluci z pódia poděkovali pořadatelům za možnost hrát na festivalu a pak už fanouškům nabídli svou dávku muziky. S přibývající tmou to pod pódiem začínalo čím dál tím více vřít. Skupinka mladých mužů běhala v kruhu u pódia, skákala a bavila se. Parket se téměř celý zaplnil. A to to nejlepší mělo teprve přijít. Mnoho z místních totiž na festival chodí právě kvůli pořádající kapele. Citylights byli v line-upu právě po Hopes.

Zpěvák Tomáš Hubal je muž na svém místě. Kdo ho vidí na place před koncertem a pak na pódiu, může si myslet, že jde o dvě osoby. Zdánlivě klidný kluk se promění ve zpěváka plného emocí, který předvádí taneční i pěvecké kreace a lidi pod sebou naplní energií.

Ostatně slova chvály by v tomto případě měly směřovat také na kytaristu Šášu , který má na přípravě festivalu lví podíl, ale i na ostatní členy kapely. Natěšenému publiku v Pečkách předvedla tahle partička nové songy a lidem se líbily. Kluci tak naznačili, že se fanoušci mohou těšit na nové EP. A to podle kuloárů okolo září, tedy v brzké době.

Po domácích se na místním pódiu předvedla kapela Skywalker. Hardcore-pop-punk, do takové škatulky se kapela zařadila. Při poslechu však může každý sám posoudit, jaký styl hudby vlastně tahle banda z Prahy prezentuje. Na jejich třetím albu se totiž snoubí hardcore, klasický punk rock devadesátých let i hip-hopové prvky. Právě tohle album se stalo v historii kapely tím nejoblíbenějším. Recenze i fanoušci navíc album s názvem Babylon považovali za jednu z nejlepších hardcorových věcí v tuzemsku vůbec.

Kapela, která se předvedla pečeckému publiku, hraje sice teprve od roku 2010, za čtyři roky však stihli kluci sdílet publikum například s For the Fallen Dreams, First Blood nebo No Second Chance. Dost však o Skywalker. Po téhle zajímavé podívané řádila na pódiu pořádná legenda. Citylights totiž na svůj hudební nářez pozvali také Petra Sida Hoška s kapelou Plexis. Není snad jediného příznivce punku, který by neznal tuhle kapelu, která zanedlouho oslaví už třicet let od svého vzniku. Sid a zbytek Plexis by tak většinu ostatních vystupujících na festivalu mohla učit. Ačkoli byla doba, kdy po Plexis nebylo ani vidu ani slechu, kapela se však znovu dala dohromady a mladým punkáčům ukazuje, co je to opravdový punk. Málokdo dnes ví, že na začátku devadesátých let absolvovali punkoví Plexis turné s dnes již také znovuoživlou kapelou Lucie.

Vystupovat po legendě je těžké, ale kapela Nchor se s tímto úkolem poprala statečně. Hardcorovou hudbu dali tihle kluci z hlavního města všem přítomným hudebním nadšencům na dobrou noc. No Chance of Recovery ještě naposled navnadili rozjeté rockery, punkery i další přítomné, a pak už pátý ročník úspěšného festivalu skončil.