Za ještě slunečního svitu program tradičně zahájila místní kapela Trampoty, jejichž kytarista a zpěvák Zdeněk „Sosák“ Sosnovec stál za organizací této akce dlouhá léta. Při koncertu následující skupiny, jihočeské Epydemye, jejíž kytarista a zpěvák Miroslav Vlasák pochází z Kolína, se již fanoušci balili do dek, nasazovali kulichy a místo piva si objednávali čaj a grog. Epydemye ale jako vždy svými písničkami nejen z úspěšné a kritiky ceněné desky Kotlina, za kterou dostala i cenu Anděl, fanoušky nadchla a některé i rozehřála.

Cerhenice slavily své dobrovolné hasiče.
OBRAZEM: V Cerhenicích oslavili hasiči kulatiny

Novou tradicí akce se stala účast kapely, kterou vždy na jeden večer dá dohromady její organizátorka Alžběta, tentokrát do party sestavené z muzikantů rockových skupin i tanečních orchestrů přibrala ještě houslistku Kolínské filharmonie, ponechala název The Countries a společně zahráli popové či rockové písničky zaaranžované do country hávu. Došlo třeba na titulní skladbu z animovaného filmu Auta nebo na hymnu jižanského rocku Sweet Home Alabama.

Děti si užily soutěžně zábavné klání.
Děti v parném dni závodily pro radost již po patnácté

„Tak přátelé, naměřil jsem deset stupňů Celsia,“ nepotěšil přítomné také tradiční a vždy připravený moderátor a sám muzikant Pepa Voda, který záhy na pódium pozval kapelu Neřež. Ta letos slaví neuvěřitelných dvacet let, kdy po smrti zpěvačky Zuzany Navarové přidala do názvu háčky a proměnila se z kapely Nerez. Její skladatelská a pěvecká dvojice Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský, doplněná baskytaristou Filipem Benešovským a bubeníkem se prošla svým letitým repertoárem a zahrála i jejich v těchto krajích oblíbenou Vlakem na Kolín proslavenou Martinem Krausem, od jejich autorů ale zahranou více poetičtěji a v akustickém hávu.

Historicky prvním interpretem, který zahrál na terasách za společenským domem, byl Honza Ponocný.
Na terasách za společenským domem zahrál Honza Ponocný

Hudební bluegrassovou tečku pak udělala kapela Malina Brothers, v níž banjistu Luboše, kytaristu Pavla a houslistu Josefa Maliny doplnil kontrabasista Pavel Peroutka a stavějící svůj repertoár nejen na tradicionálech tohoto žánru, ale i na muzice či textech kamaráda Miroslava „Skunka“ Jaroše, jako třeba ve skladbě Rychlejší koně z jejich úplně první desky, kterou rozezpívali milovníky trampské klasiky. V té době blížící se půlnoci už divácké řady trošku prořídly, přesto se pořád koncert odvíjel v perfektní atmosféře, a chladu navzdory. Zdá se, že letitá akce dostala novou injekci v podobě většího míchání žánrů a zaplněný Zámecký park potvrdil její smysluplnost na další léta.

Přebor Krajského ředitelství policie Středočeského kraje ve střelbě ze služební zbraněˇ.
Policisté stříleli doslova o závod