„Chtěl bych klukům moc poděkovat, protože je za organizací spousta práce, starostí a shánění peněz i sponzorů," poděkoval místostarosta, který splnil slib z loňska a vybavil se kloboukem. Na Karlově náměstí v nádherném letním počasí nejdříve jazzové i jiné standardy přehrálo kolínské Duo Jazz kytaristů Jiřího Červína a Miroslava Káninského. Poté to v jižanském tempu rozbalili plzeňští Na starý kolena Band a za tanec rozdávali trička i cédéčka, Američan David Evans ponořil náměstí do klasického blues a pak to opět rozjeli v rychlém tempu Bandoleros z Liberce.

Oslavy královského Brodu vyvrcholily ohňostrojem.
Oslavy královského Brodu vyvrcholily ohňostrojem

Po posledním akordu se fanoušci přesunuli do Městského společenského domu, kde festival pokračoval, na rozdíl od náměstí už za zaplacené vstupné a ti rychlejší utekli lijáku. Pod střechou na ně čekala legendární Pumpa s novým zpěvákem Milošem Maříkem a procházkou jejich hity, kytarista Luboš Andršt se svým Blues Bandem vyučoval blues i hru na kytaru a naprosté divácké nadšení pak směsí všech žánrů přinesli američtí The Steepwater. Závěreční Michael Fridrik Trio z Rakouska hráli už před prořídlým sálem, protože spousty přespolních fanoušků odešlo na poslední vlakové spoje, přesto svým podáním blues zaujali. V čase výměny kapel v hlavním sále bavili v předsálí špičkoví slovenští bluesmani Erik „Boboš" Procházka a Marek Wolf.

Na jízdárně tentokrát hořela Johanka z Arku, na bojovou vřavu ale také došlo.
Na jízdárně tentokrát hořela Johanka z Arku, na bojovou vřavu ale také došlo

„Za sebe i za kolegu Vojtu Kloučka děkuji všem, kteří do Kolína na festival dorazili. Bylo to skvělé a dle vyjádření mnohých se jednalo o nejlepší festivalový ročník uplynulých let. Všechno proběhlo podle plánu, včetně počasí. Velké díky patří našim sponzorům a podporovatelům, bez kterých by tohle všechno nefungovalo," shrnul s díky Dalibor Minerva, polovina organizátorského dua.

Ilustrační foto.
TÝDEN OČIMA Jakuba Šťástky: Kauza pozemku v Kolíně, modely z vlnité lepenky