S sebou přivezla kamarádku, herečku Marii Drahokoupilovou, setkání moderovala novinářka Dana Čermáková. „Paní velvyslancová mě naučila zacházet se surovinami, se zeleninou nebo se zálivkami, i když pocházím z Maďarska, tak jsem nejedla lečo a vůbec jsem neměla ráda vařenou či jinak tepelně zpracovanou zeleninu, až tady jsem se to naučila," prozradila, co ji dala mimo jiné práce u Řeků.

Zprostředkovaně pak dostala nabídku k vaření u Václava Havla po jeho svatbě s Dagmar Veškrnovou. „On byl skromný strávník, hlavně měl rád českou kuchyni, svíčkovou, utopence, všechno stejně dosoloval a pepřil. Ale všichni jsme ho milovali a udělali bychom pro něj cokoliv," vyznala se žena, která si poté otevřela vlastní hospodu.

„Muž po ní hodně toužil, měli jsme ji sedmnáct let," řekla s tím, že i do této restaurace chodili slavní, včetně prezidenta Havla. „On se rád stýkal s lidmi, když přišel, všichni spontánně povstali a začali tleskat," dodala. V domácnosti Havlových vařila vzácným hostům, třeba Helmutu Kohlovi nebo Madeleine Albrightové. Teď už ale s profesionálním vařením skončila.

„Dnes je to přesně rok, co jsem byla naposledy v práci, přečkala jsem tři mrtvičky a řekla jsem si dost," uzavřela s tím, že teď s kamarádkou Drahokoupilovou vyrážejí do maďarských tržnic.

„Koupím si jednu klobásu, každé ráno si kousnu, k tomu chleba a zeleninu a hlavně musím mít polévku, a to mi stačí," smála se. Její herecká kamarádka zase zavzpomínala na dvě sezony prožité v kolínském divadle. „Absolvovala jsem v roce 1963 a všichni jsme tenkrát dostali umístěnku mimo Prahu, tady účinkovali herci, kteří klidně mohli hrát v pražských Vinohradech, ale každý potřebuje k uchycení talent, práci a štěstí. Vzpomínám i na perfektního režiséra Karla Jerneka a také na množství historek, které jsme prožívali ve vlaku, pravidelně jsme třeba zpožďovali rychlík," pobavila slavná herečka.
Po více jak hodinovém povídaní zbyl ještě čas na autogramy a společná fota.