Přidělená číslaKL1 Jesenice, 2 Slaný, 3 Žabonosy, 4 Rakovník, 5 Kr. Dvůr, 6 M. Boleslav B, 7 V. Popovice, 8 HC Příbram, 9 Černošice, 10 Mělník, 11 Vlašim, 12 Benešov

KS1 Hořovice, 2 Žilina, 3 K. Hora, 4 Zlonice, 5 Poděbrady, 6 Sedlčany, 7 Božetice, 8 Žebrák, 9 Hvězda Kladno, 10 Kralupy, 11 Sp. Příbram, 12 Čáslav, 13 Neratovice

V nejvyšší středočeské soutěži po základní části, která se hraje dvoukolově, následuje play-off. Do něj postupuje prvních osm týmů. Liga odstartuje 10. září a konec základní části bude 12. února. Vítěz play-off, který bude znám nejpozději 5. března, si zahraje kvalifikaci o druhou ligu. Poslední tým po základní části padá do krajské soutěže. Složení účastníků ligy zůstalo stejné jako v loňském roce, pouze za sestupující Poděbrady přišly z krajské soutěže postupující Žabonosy, které se zpět do ligy vracejí po čtyřech letech.

V krajské soutěži mužů se představí třináct mužstev včetně tří nováčků. V Čáslavi byl vybudován nový zimní stadion a vznikl zde také hokejový klub, který se přihlásil do soutěže. Spartak Žebrák postoupil z meziokresního přeboru. Sestoupivší Poděbrady se v soutěži představí po šesti letech strávených v krajské lize.

Systém soutěže se proti minulosti změnil. Také v krajské soutěži diváci uvidí play-off, do kterého postoupí nejlepší čtyři týmy. Základní část se bude hrát dvoukolově. Start je naplánován na 10. září, což je v porovnání s minulostí podstatně dříve. Základní část skončí 12. března. V následujících dvou víkendech přijde na pořad vyřazovací část, jejíž vítěz si zajistí postup do krajské ligy.

JAKUB MARVAN