„Čeká nás série ledů na dvě skupiny v Poděbradech a ještě jeden suchý trénink doma. V neděli pak budeme hrát utkání dvou tréninkových skupin a po neděli vyřadíme prvních pět hráčů. Do příštího týdne už nás půjde pouze pětadvacet,“ oznámil hned na úvodním setkání trenér Petr Martínek svým svěřencům.

Ve třicítce se objevila řada nových tváří. Základ ale tvoří ostřílení domácí borci. Přesto si to o místo v kádru zhruba patnáctka hráčů rozdá.

Mezi nimi budou určitě nejen kolínští mladíci a Veselý (MB) s Procházkou (PCE), kteří s týmem trénovali už na suchu v přípravě, ale i úplní novicové. Jedním z nich je ruský mladík Arseni Chugunkov z Jekatěrinburgu, který má právě tento týden, aby předvedl, co umí. Další hráči jsou pak Češi. Obránci Jiří Kysela, Milan Vosyka a Ondřej Tvrdík. A útočník Dominik Marks.

„Dominik Marks je z Vrchlabí a hrál juniorskou soutěž v Americe. Jiří Kysela loni dohrával sezonu v Kobře. Milan Vosyka je z Nového Bydžova, jeho mateřským klubem jsou Pardubice. Hrával v Kolíně v mládežnických kategoriích. Ve čtvrtek se pak k týmu ještě připojí Ondřej Tvrdík z Karviné, který hrál poslední tři roky v juniorské soutěži v Americe,“ řekl k sestavě trenér kolínských hokejistů.

S týmem momentálně nepokračují tři kolínští junioři. Obránce Václav Suchý, který zkouší své štěstí v Nymburce a útočník Václav Čtvrtečka, který se nezúčastnil prvního setkání a také trénuje v Nymburce. Na studijním pobytu v Anglii je pak obránce Pavel Pokorný.

Soupiska SC Kolín – začátek srpna 2017

Brankáři: Sejpal (loni Kolín), Martínek (JUN Kolín, loni USA GMHL), Hermann (loni Žabonosy).
Obránci Hanzl, Březina, Havelka, Skokan, Barták, (loni Kolín) Pýcha (loni NBK), Sladký, Zheliznyak (JUN Kolín), Procházka (PCE), Vosyka (Pardubice), Kysela (Kobra Praha), Tvrdík (Karviná, loni GMHL).
Útočníci: Zumr, Semirád, Malý, Kadlec st., Kozák, Morkes, Kadlec ml., Marvánek, Černý (loni Kolín), Netušil, Hyšpler, Pilný, Martínek, Pešek (JUN Kolín), Kedršt (loni Lomnice nad Popelkou), Marks (Vrchlabí, loni USA GMHL) Veselý (Mladá Boleslav), Chugunkov (Jekatěrinburg).