Kolín – Strakonice 5:2

Na tříbodový zisk zadělali Kolínští už v prvním dějství, když nejprve Semirád tečoval Šiftův přesilovkový puk od modré, a pak sám Šifta z první využil Fialův vybojovaný puk. Tentýž hráč pak ve druhé dvacetiminutovce nekompromisně zavěsil do šibenice, zvýšil na 3:0 a o vítězi bylo více méně rozhodnuto.

I když hosté předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů proti Kolínu vůbec, bruslili, snažili se napadat a nevzdávali se, na ohrožení kolínské výhry to ale stejně nestačilo. A to i přesto, že se v poslední třetině dokázali i dvakrát gólově prosadit.

Na přesilovkovou dorážku hostí totiž reagoval coby dup Semirád a na dorážkou zakončený brejk odpověděl Semirád zase v kolínské přesilovce, když využil Vágnerovu přihrávku zpoza brány a dokonal hattrick.

Kolín bral nad Strakonicemi tříbodovou výhru a po jednadvaceti odehraných kolech se vyhoupl na druhé místo ligové tabulky.

„V naší hře se projevila skoro měsíční herní absence, a to hlavně na souhře obránců. I přesto jsme ale bez větších problémů zvítězili," konstatoval spokojeně kolínský lodivod Václav Vaněk.

Branky: Semirád 3, Šifta 2. Třetiny: 2:0, 1:0, 2:2.
Kolín: Moravec – Špringl, Kadlec, Fiala, Chmelař, Skála, Svoboda – Herwig, Zumr, M. Kočí – Semirád, Vágner, Šifta – Jelínek, Spitzer, Pospíšil – Nedbal, Hubáček.

Hradec Králové – Kolín 3:0

V neděli vyrazili Kolínští k lídrovi tabulky coby doposavad jediný tým, který letos dokázal východočeské Lvy porazit, ale bez čtyř hráčů základní sestavy.

Hradec Králové nenechal po minulé špatné zkušenosti z kolínského ledu nic náhodě a hned od začátku šlapal do pedálů. Výsledkem bylo šest kolínských faulů během první třetiny a z toho dva královéhradecké góly. Ten první vsítili domácí už ve druhé minutě od modré a ve čtrnácté minutě využili početní převahu znovu – 2:0.

Kolínští, i když měli polovinu šancí co domácí, tak víc tutovek, ale všechny je zahodili. Prázdnou kasu nevyužil Herwig, Šifta, Semirád ani Kočí, ten dokonce ladem nechal ležet i nařízené trestné střílení. Kolínští nakonec ještě v samotném závěru inkasovali potřetí a z Hradce Králové odjeli poraženi 3:0.

Třetí vzájemné utkání navíc nechalo kaňku v sestavách obou týmů. Na domácí straně skončil s pochroumanými vazy v kotníku Matěj Suk. Kolínští zase museli nechat v hradecké nemocnici hospitalizovaného Dominika Skálu s otřesem mozku a míchy a poraněnými vazy u krční páteře.

„Byl to zápas neproměněných šancí. I když jsme jeli do Hradce v neúplné sestavě, tak jsme si vypracovali docela dost vyložených šancí. Ale neproměnili jsme je. A po našich zbytečných faulech jsme inkasovali v oslabeních, což rozhodlo. Šance se musejí proměňovat, pak se vyhrává," komentoval nedělní porážku kouč Kolína Václav Vaněk.

Třetiny: 2:0, 0:0, 1:0. Kolín: Hermann – Svoboda, Skála, Fiala, Kadlec – Herwig, Pospíšil, M. Kočí – Semirád, Spitzer, Šifta – Hubáček, Jelínek, Chmelař – Nedbal. ⋌