„Do utkání proti Sokolovu si kluci vzali ponaučení z nepovedeného utkání ve Žďáru. Hráli s větší zodpovědností, měli hodně pohybu. Zápas jsme odehráli ve velkém tempu," hodnotil utkání obecně trenér Kozlů Jiří Seidl.

Jeho svěřenci tentokrát nic nepodcenili a od začátku se ujali otěží zápasu. V šesté minutě dali dva góly, v šestnácté přidali třetí. Do kabiny si nesli vedení 3:0 a bylo prakticky rozhodnuto.

„Potřebovali jsme už takový zápas, kde jsme nemuseli hrát až do poslední chvíle o body, ale rozhodli jsme už v první třetině," byl rád Seidl.

Jeho svěřenci pak v průběhu zápasu dovršili kulatou desítku. Kromě toho třikrát inkasovali. Celkově tedy vyhráli 10:3.

V utkání výjimečně naskočily všechny čtyři útočné lajny. Chyběl Jiří Kadlec starší.

„Tím, jak se vyvíjelo skóre, jsme do utkání pustili i čtvrtou lajnu, což bylo dobré. Ta naši hru oživila. Co se týče Jirky Kadlece, ten měl trenérské povinnosti s mladším dorostem. Hráli důležité utkání 
v Táboře, takže jsem ho uvolnil," upřesnil k sestavě lodivod Kozlů.

Kolínští hokejisté mají teď na programu dvě utkání venku (možná tři, pokud tam bude vložena dohrávka s Bílinou pozn.red.). Ve středu zajíždějí do Řisut, v sobotu pak do Jablonce nad Nisou.

„Samozřejmě, že se těšíme. Těšíme se na každý zápas. Bude to o tom, jaký budeme mít přístup. Když to bude stejné jako proti Sokolovu, neměli bychom mít problémy," přemýšlel o nadcházejícím týdnu trenér Kolína Jiří Seidl.