O baráži už se toho namluvilo hodně. Je to bezesporu historický úspěch. Pojďme se ale na sezonu podívat z globálu. Jak by se celkově dala zhodnotil letošní sezona?
Celkově se výkonnost týmu posunula proti minulé sezoně dále. Hra měla lepší organizaci a nastal i výkonnostní vzestup většiny hráčů. Play off a baráž pak byla výborná zkušenost především pro naše mladé kluky, kterým jsme dali důvěru i prostor ke hře.

Jaká jsou největší pozitiva uplynulé sezony?
Až na malé výjimky tvořili tým hráči našeho klubu, což je v těchto soutěžích neobvyklé. Sezona by měla motivovat kluky do větší tréninkové náročnosti s cílem zvýšení herního potenciálu, na což většina těchto kluků má.

Co byste naopak mohl hodnotit negativně a vzít si to do další sezony ke zlepšení?
Dostáváme laciné góly z předbrankových prostorů a obecně nám chybí větší důraznost ve hře po celém hřišti. Souvisí to i s typologií hráčů.

Po baráži vznikla otázka, zda trenérské duo Rác-Lupínek bude dále u áčka pokračovat, protože to první dvouleté období skončilo. Budete tedy pokračovat?
Vážím si, že vedení klubu nabídlo pokračování činnosti před vyřazovací částí základní soutěže. Byla z toho cítit důvěra. Navrhli jsme, že se k celé záležitosti vrátíme až po sezoně, což se stalo a potvrdili jsme původní návrh dohody.

Kdy začíná hráčům letní příprava?
I když se v pátek 9. května sejdeme na prvním srazu, praktické zahájení letní přípravy začne v pondělí 12. května.

Co všechno hráče čeká?
Základ vyjde ze zkušeností z minulých dvou sezon, přesto budeme více sledovat dynamický rozvoj celého organizmu hráčů.

Letní příprava bude letos kvůli prodloužení sezony kratší, skončí-li v červnu, jak tomu bývá každý rok. Jak to budete řešit? Přece jen je kvalitní letní příprava to, na čem si zakládáte…
Určitě si s tím poradíme a stanovené objemy dodržíme. Letní přípravu však budeme muset prodloužit o týden v červenci.