Po loňské sezoně jste s Bohoušem Lupínkem skončili 
u A-týmu. Proč?
Smlouva byla původně na dva roky. O rok jsme ji prodloužili a v našich podmínkách, myslím, že dozrál čas na změnu.

Za ty tři sezony jste dosáhli velkých úspěchů. Ať to byla účast v baráži o první ligu nebo stálé postavení mezi nejlepšími týmy v tabulce. Jakého si vážíte nejvíc vy osobně?
Já si nejvíce vážím toho, že si diváci našli cestu na zimní stadion. Tým velmi podporovali, byli slyšet, a to i ve chvílích, kdy se nám třeba tolik nedařilo. Diváci byli prostě výborní.

Po třech letech se teď vracíte 
s trenérem Bohoušem Lupínkem k juniorskému týmu. Jak se na práci s kolínským mládím těšíte?
Přicházíme ve chvíli, kdy je kritika na výkony juniorů. Neplní funkci výchovy hráčů pro A tým. Je to záležitost dlouhodobá, chybí morálka, ochota hráčů náročněji trénovat. Je malá konkurence a my se s tím budeme prát.

Než jste šli k áčku, byli jste 
u juniorky čtyři sezony. Jak na tu práci vzpomínáte?
Právě z tohoto období junioři do A týmu přicházeli např. Musil, Ježek, Cerk, Herwig, Šafránek, Barták, Moravec, Kočí, Vágner a další.

Myslíte, že dnešní juniorka bude hodně jiná, než ta před třemi lety nebo dokonce před těmi sedmi? Přece jen mladá generace se mění rychle…
Je to současný největší problém v klubu a dva roky je nejkratší termín, kdy bude možné hodnotit, jak se práce s juniory bude dařit.

Příprava je už pomalu u konce, co bylo vaším největším úkolem v ní a jaká byla?
Přípravu od května vedli Bohouš Lupínek a Luboš Holoubek. Já jsem se připojil až na konci května ze zdravotních důvodů. Chtěli jsme zvednout morální kredit, všechny parametry fyzické kondice a zároveň pracovat na týmovém duchu mužstva. Kádr je početně malý, chybí větší konkurence. Většina týmu trénuje poctivě, přesto je tam pár hráčů, kteří nemají hokej správně rádi. Bude nutné zvýšit konkurenci.

Letní přípravu jste začali již na konci dubna. Takže jste měl po konci sezony u týmu áčku šest týdnů volno. Během roku je toho času bez hokeje skutečně málo. Jak jste si užil volno, co jste dělal?
Potřebné práce na zahrádce a připravoval jsme se na jednoduchý lékařský zákrok, takže nic moc.