„Soutěž je to vyrovnaná. Viděli jsme to na příkladu Řisut, které jsou v dolní polovině tabulky a v Kolíně sehráli o víkendu výborné utkání. Je to o tom, že musíme hrát zodpovědně a týmově. Neupřednostňovat sebe. Pak věřím, že i když nastoupíme v Klatovech, že tam 
o body budeme hrát a že budeme úspěšní," přemítal v hlavě před dnešním utkáním trenér Kolína Václav Rác.

Jak sám narážel, jeho svěřenci v posledním odehraném utkání hostili aktuálně třináctý tým tabulky z Řisut a před vlastními fanoušky měli co dělat, aby výherní tři body uhájili.

„Věděli jsme, že do toho utkání půjdeme po desetidenní pauze, což není samo o sobě jednoduché. Do toho ještě přišel den před zápasem s nohou v sádře Šafránek, což byl určitě zásah do sestavy. Zraněný Jirka Kadlec ale zase vyjevil přání nastoupit do zápasu, tak jsme ho tam z nouze dávali a ve třetí lajně jsme točili centry místo Šafránka. Ta sestava tak byla trošku rozhozená a v úvodu utkání proti Řisutům to bylo znát," popisoval Rác, co vše mělo na sobotní výkon Kolína vliv. Samozřejmě neopomněl okomentovat ani tým hostí.

„Řisuty mají skoro všechny hráče z Kladna. Buď jsou to junioři z extraligy nebo zkušení hráči jako třeba Vlček, Landa nebo Kos. Je to velmi kvalitní mužstvo. Fida Novotný tam dlouhodobě trénuje. Je to bývalý extraligový hráč a na tom mužstvu to bylo znát, že vědělo, co má hrát. Určitě nám dělali velké problémy. Dobře bruslili. Nestačili jsme zachytávat hráče ve středním pásmu, neměli jsme to pokryté. Řisuty byly v první třetině jednoznačně lepší," bez ostychu uznal Rác, že Řisuty v Kolíně zahrály výborně a rozhodně se nejevily jako mužstvo z dolní poloviny tabulky.

„Do druhé třetiny už jsme si řekli nějaké věci. Zmenšili jsme hřiště, nedali jsme soupeři tolik prostor a už jsme se v tom utkání začali prosazovat," pokračoval ve vyprávění kolínský lodivod.

„Ve třetí třetině jsme dávali na jednoznačné vedení 3:0, ale přes nezodpovědnost hráčů jsme dali Řisutům čuchnout. Hráči chtěli dávat další branky, nedůsledně se vraceli a Řisuty nás z toho trestaly a ještě hodně zápas zdramatizovaly," narážel trenér Kozlů Rác na to, že Kolínští z vedení 3:0 udělali málem plichtu. Nakonec brali  úzkou výhru 4:3.

Kromě toho, že mohli fanoušci na ledě poprvé přivítat juniorského beka a syna slavného kolínského obránce Karla Nedbala, Karla Nedbala mladšího, museli taky na konci na chvíli zavřít oči. Navrátilec do sestavy Jiří Kadlec totiž v poslední minutě zůstal ležet v bolestech na ledě. Rameno. Znovu si zranil rameno.

„Mluvil jsem s Jirkou a on to rameno měl původně jen zhmožděné, ne natažené vazy, jak se spekulovalo. Samozřejmě do toho dostal zase nějaký úder, ale myslím si a věřím, že nebude takový problém ho dát zase zpátky dohromady a brzy se zase v sestavě objeví. Proti Klatovům pravděpodobně ale hrát nebude, protože bude na trenérském kurzu," komentoval kolínský trenér Václav Rác zranění matadora kolínského útoku Jiřího Kadlece.