Kolínu se v Nymburce letos nedaří. Prohrál tu oba zápasy v základní části a prohrál i tentokrát. „Jeli jsme sem natěšení. Chtěli jsme letošní nepříjemnou bilanci zlomit," říkal po zápase trenér Kolína Václav Rác.

Ani tentokrát se ale Kolínu vyhrát nepovedlo. „Je to pořád stejné, máme aktivitu, domácí přestřílíme, ale nic z toho," smutnil po zápase kolínský kouč.

Nymburku se dařilo skvělým způsobem v přesilových hrách. Čtyři góly z pěti vstřelil právě v početní výhodě. „To rozhodlo," měl jasno Rác. „Doma jsme ubránili sedm vyloučení. Jenže tady si hráči neplnili to, co měli a pak už jsme se z toho nedokázali dostat," litoval kolínský trenér.

Na začátku druhé části inkasoval Kolín třetí branku, pak měl však až do druhé sirény převahu. „Byla to otázka gólu. Kdybychom ho dali, mohli jsme utkání ještě zdramatizovat.," věděl Rác.

V brance Kolína se vystřídali oba brankáři. První dvě třetiny chytal Sejpal, ve třetí třetině hájil branku Brázdil. „Kdo bude chytat ve středu se uvidí. Musíme si to všechno zanalyzovat. Oklepeme se a připravíme se na další utkání," řekl na závěr Václav Rác.

Domácímu trenéru Pavlu Bičištěmu se po výhře hodnotilo utkání radostněji. „Věděli jsme, že doma chceme zvítězit. Udělali jsme změny v sestavě a trochu přeházeli jednotlivé řady," řekl po zápase nymburský trenér.

Domácím se tato změna v sestavě vyplatila a po první třetině vedl Nymburk 2:0, když využil dvě přesilovky. První dvě početní výhody si ale zahráli hosté. „Hrozně nám pomohlo, že jsme tato oslabení ubránili," věděl Bičiště.

Po třetí vstřelené brance se ale Nymburk dostal pod tlak, ze kterého ho osvobodila až druhá přestávka. „Naše hra byla v těch chvílích jalová. Utíkali nám puky, dávali jsme si špatné přihrávky a naše hra se nám vůbec nedařila," popisoval Bičiště.

Jenže Kolín svoji převahu nedokázal proměnit v gól a naopak ve třetí třetině ještě dvakrát inkasoval. „Už to bylo v naší režii. Věděli jsme, že to už nepustíme," konstatoval.

Utkání rozhodly využité přesilovky Nymburka, který v nich vstřelil celkem čtyři branky a také famózní výkon domácího brankáře, který za svá záda nepustil ani jedinou kolínskou střelu. „Přesilovky jsme trénovali a jsem rád, že nám vyšly. Měl jsem trochu dilema, koho dát do branky. Romanu Matouškovi se letos na Kolín dařilo a za porážku v prvním zápase nemohl. Nakonec jsem se rozhodl postavit Bílka a každý viděl, že zachytal skvěle," radoval se po zápase nymburský kouč Bičiště.

Souboj Kolína a Nymburka je po dvou zápasech nerozhodný 1:1. Ve středu je na řadě třetí duel. Ten začíná na kolínském ledě v 18 hodin. Budou se opět radovat domácí?

(Jakub Marvan)