„Věděli jsme, že to bude vyrovnané utkání, jsme sousedé v tabulce. Průběh utkání to potvrdil. Trošku nás mrzí, že jsme šli za vedení o dva góly naší nedisciplinovaností do oslabení tři na pět a přišli jsme o náš náskok, jinak jsme hráli dobře," komentoval průběh utkání asistent trenéra Kolína Jaroslav Plíšek.

Narážel při tom na fakt, že si Kolínští v průběhu druhé třetiny vypracovali vedení 3:1, ale pak o něj přišli. Inkasovali v oslabení tři na pět, a pak ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

„I když ale soupeř pak vyrovnal na 3:3, nabádali jsme v kabině hráče, že jsme lepší a že ten zápas musíme urvat na naši stranu," popisoval kolínský asistent, jaká byla atmosféra v kabině o druhé přestávce.

Kolín oba předchozí duely prohrál, potřetí se nachytat už nenechal. Ve třetí třetině se opět dostal do vedení, znovu o něj ale přišel v oslabení.

„Dostali jsme zase gól v oslabení. Jakmile se hráči ale vrátili na střídačku, reagovali jsme na to s trenérem tak, že se nic neděje, že se to stane, že ještě rozhodneme a to se nám povedlo krásnou individuální akcí," komentoval třetí třetinu Plíšek.

Za stavu 4:4 rozhodl o osudu utkání hrdina Denis Kusý. Ten necelé dvě minuty před koncem zápasu završil svůj hattrick a vystřelil Kozlům výhru. Obkroužil bránu a do odkryté branky pohodlně skóroval.

„Říkal jsem, že si to sedne, až s námi bude o něco déle, a teď se to potvrzuje. Hrál excelentně jako celý tým," řekl na adresu devatenáctiletého útočníka Plíšek.

Kozlům patří po čtyřiadvaceti kolech šestá příčka. Další utkání hrají ve středu v Písku. Ten je osmý.