Porazili aktuálně druhé Klatovy, čtvrtý Havlíčkův Brod a v zatím největší zkoušce letoška vyhráli v Táboře 3:2. Byl to zápas o 1. místo tabulky a udržení neporazitelnosti. A vyhráli Kozlové.

„Zápas v Táboře byl pěkný (úsměv). Kluci k tomu přistoupili jako ke každému jinému utkání a dá se říci, že jsme celý zápas kontrolovali. Hráli jsme dobře z obrany a už od první třetiny si myslím, že jsme byli pohyblivější a byli jsme na tom lépe kombinačně a i jsme se víc dostávali do brankových příležitostí. Jedině až v závěru, kdy jsme dostali v oslabení gól na 2:3, si soupeř vytvořil tlak. Ale zase neměl úplně vyložené šance 
z bezprostřední blízkosti a my jsme si konec pohlídali," řekl po šlágru kola trenér Jiří Seidl.

Zápasy v Táboře bývají bojem 
o každý kousek ledu, takže aby se soupeř dostal do vedení 3:1, což se Kozlům povedlo, je málo vídané. V čem byl Kolín lepší?
Určitě jsme byli pohyblivější, určitě jsme na tom byli lépe bruslařsky. Tábor se dostával do protiútoku, ale my jsme stačili dobruslovat a zastavovali jsme Táborské už ve středním pásmu nebo na naší útočné modré. To bylo důležité pro vítězství.

Byl to souboj o 1. místo tabulky, o udržení neporazitelnosti. Navíc pro řadu fanoušků je měřítko úspěchu to, jestli dokážete porazit právě Tábor nebo pražskou Kobru. Cítili jste taky tu důležitost zápasu, nebo jak jste to v kabině vůbec vnímali?
Co jsem vycítil, tak kluci 
k tomu utkání přistoupili jako třeba k utkání v Děčíně. Byla tam zodpovědnost a odhodlání ten zápas vyhrát. Možná 
v nich uvnitř trochu bylo to, že se hraje s druhým Táborem, že to bylo trošku prestižnější, ale nenechali jsme se ničím svázat. Že by na nás byl tlak ze strany fanoušků nebo médií, to jsme si nepřipouštěli a to bylo asi další pozitivní na tom utkání.

Tábor jste porazili 3:2. Obhájili jste 1. místo v tabulce, udrželi neporazitelnost. Jaké byly pocity po zápase?
Radost byla, bylo nadšení. Kluci si zakřičeli a pogratulovali si. Byli spokojení se svým výkonem a se svou bojovností. A já taky.

V čem letos tkví síla Kolína? Kolín měl v poslední době hodně dobré sezony, s dobrými starty, ale udržet už 8 zápasů neporazitelnost, to tu dlouho nebylo…
Hlavně v tom, že kluci hrají jako tým, což je strašně důležité, a to jsem jim od začátku připomínal. Oni to ctí a je vidět na ledě, že když jedinec udělá chybu, tak ostatní se snaží ji napravit a to v tom mužstvu funguje. Doufám, že to tak bude i dál pokračovat.

Dobré výkony a výsledky Kolína oceňují fanoušci. Na derby 
s Nymburkem bylo v ochozech Kolína skoro 1100 diváků. Výborná divácká kulisa byla i v Táboře, kde bylo skoro 1600 diváků. Fanoušci jsou asi taky motorem týmu, že?
Hokej se hraje pro lidi, a když lidi přijdou, tak se hráči obou mužstev vyburcují ještě k lepšímu výkonu. Hokej je 
z obou stran pak kvalitnější. Jsme rádi, že fanoušci chodí.

Doma se jim představíte v sobotu 17. října, kdy hostíte pražskou Kobru. Je to další silný tým, navíc se netají postupovými ambicemi. Zatím ale stojí na pátém místě, devět bodů za Kolínem. Co očekáváme od tohoto zápasu?
Z přípravy je známe. Ten druhý zápas, co jsme hráli 
u nás doma, byl hodně vyrovnaný. Počítám, že to nebude jinak ani teď v tomto mistrovském utkání. My se na něj připravíme jako na každý jiný a budeme se hlavně snažit hrát naši hru, kterou hrajeme pořád a která zatím přináší výsledky.