„Utkání bylo špatné. Hodnotí se mi strašně špatně. My jsme k tomu nepřistoupili tak, jak to udělali domácí. Ti do toho šli na sto, sto dvacet procent. My to jen odstrkávali. Nedávali jsme do toho to, co dávat máme. Pak se ani to štěstí nepřiklonilo na naši stranu, když jsme měli ložené šance. A bohužel jsme měli i strašně moc vyloučených. Řekneme si, že nebudeme faulovat a děláme fauly jako držení hole a takové fauly. To je triviální,“ nebyl po utkání spokojený kolínský trenér Petr Martínek.

Kozlové šli v přesilovce do vedení, ale podcenili závěr třetiny, kdy necelých pět sekund před hvizdem sirén inkasovali vyrovnávací branku. Pak dostali gól po nepovedeném buly a prohrávali 1:2. Ve třetí s tím chtěli něco dělat. Ale vlastními fauly se od bodů vzdálili.

„Řekli jsme si do té třetí třetiny, že to zkusíme. Šli jsme do ní v oslabení tři na pět. Řekli jsme si, že už nesmíme udělat faul a vzápětí jsme udělali zase triviální fauly a zase domácí hráli přesilovku pět na tři. A využili ji. Jak říkám, domácí si to vítězství jasně zasloužili. Šli do toho. Neuhnuli ze soubojů, do všeho dávali ránu, ve všem byli tvrdší. My jsme to hráli jenom jako,“ popisoval momenty zápasů nespokojený Martínek.

Kolín prohrával 1:3, měl ještě dost času i šancí. Šest minut před koncem hrál přesilovku, dvě a půl minuty před koncem další. To dokonce i bez gólmana šest na čtyři. Ale k brance to nevedlo.

„Pak se to nedá zlomit naráz. Štěstíčko by se nám mohlo přiklonit na stranu, když bychom tomu dávali sto procent a my jsme tomu nedali bohužel sto procent. A proto ani to štěstí se k nám nepřiklonilo. Přeskakovaly nám puky. A že jsme v závěru měli tlak? Měli, no. Ale bohužel,“ nebral si servítky Martínek.

Kozlové jsou po dvou kolech poslední. Jako jediný tým ještě nezískal ani bod.

„Nezbývá nám nic jiného než tvrdě pracovat a vrátit se na vlnu z přáteláků a hlavně začít hrát to, co máme. Všichni musí hrát na sto procent,“ řekl s tím, že přátelák je o něčem jiném.

„Nejsou v něm takové emoce, není v tom takový stres. Tady už jde o body a hráči rázem nejsou tolik vidět, už si tolik nedovolí, kupí nepřesné přihrávky. U David servisu jich byla miliarda. Je to až nepochopitelné. I od zkušených hráčů,“ doplnil.
Pozvánka pro fanoušky to na první domácí mistrák není ideální. Ale zase je už na čase konečně vyhrát a ještě k tomu v derby s Nymburkem.

„Máme týden na to, abychom se z toho dostali. Doufám, že fanoušci přijdou, i když se nám začátek nepovedl. Za David servis bych se chtěl omluvit kolínským divákům, kteří tam za námi jeli takovou dálku. Budu rád, když diváci přijdou v hojném počtu a povzbudí kluky. Ti to teď budou potřebovat. Vstup nebyl ideální, ale nelámal bych hůl. Víme, jakou máme kvalitu a na ní se teď chceme vrátit,“ skončil trochu pozitivněji své hodnocení po zápase Petr Martínek.

V dalším kole hostí Kozlové doma Nymburk. Derby se bude hrát v sobotu 23. září od 17.07 hodin.