Místní Plameny hodlají Kozly spálit na uhel a před domácími fanoušky vstoupit do sezony úspěšně. Kolín má ale úplně stejný plán. Podusit Plameny ve vlastní šťávě a přivézt domu výhru. Vyhrát ale může jen jeden. První zápas sezony začíná v 18 hodin.

„Nálada v kabině je velmi dobrá, všichni jsou natěšeni. Nemůžeme se dočkat, až to vypukne,“ prozradil před prvním utkáním trenér Kolína Petr Martínek.

„S týmem jsem od 1. května maximálně spokojen a očekávám, že to, co jsme doteď natrénovali, se budeme snažit zúročit. Pevně týmu věřím a doufám, že mě i fanoušky Kolína v průběhu sezony kluci nezklamu,“ dodal.

Kozlové půjdou do zápasu na čtyři pětky a v sestavě se objeví také poslední posila. Pardubický útočník Ondřej Panna. Minulý týden opustil pardubické brouzdaliště a zamířil do Kmochova města.

„Panna má střídavé starty do Kolína z Pardubic. Bude u nás i trénovat a uvidí se dál, jakou prokáže výkonnost a zdali o něj bude zájem ve vyšší soutěži,“ řekl na jeho adresu trenér Martínek.

Kozlové půjdou do mistráků povzbuzeni šesti přátelskými výhrami z osmi. Posledních pět utkání neprohráli. Porazili dvakrát Nymburk (5:0 a 5:2), dvakrát Dvůr Králové (10:0 a 3:1) a také Tábor (8:0).

„Výsledkově jsem spokojený. Velice spokojený. Jediný zápas, který jsme nezvládli ani výsledkově ani výkonem, byl ve Žďáru. Jinak jsme podávali velmi dobré výkony, které se odrážely i ve výsledcích,“ pochválil svůj tým lodivod Martínek a neopomněl zmínit vlastně jediný zápas, který Kozlové prohráli (když se nebude počítat úvodní přátelák v Táboře, kde hráli víceméně jen mladíci bojující o místo v sestavě pozn.red.).

Ten zápas Kolínští nezvládli. Nedařilo se jim vůbec střelecky a prohráli na ledě Žďáru 2:6.

„Pevně věřím, že jsme na ten nepovedený zápas v Žďáru zapomněli a že si vzpomeneme jen na velmi dobrý výkon se Žďárem z Kolína (výhra 3:1 pp pozn.red.). Uděláme vše pro to, abychom ve Žďáru uspěli a přivezli pro nás příznivý výsledek,“ slíbil kouč Petr Martínek.

Co Kozly letos vlastně čeká? Devět soupeřů ve skupině střed. S každým utkání dvakrát doma a dvakrát venku, tedy celkem 36 zápasů. A pak snad play off. Tam postupuje první osmička a první kolo se hraje stále proti týmům ze skupiny střed, což je oproti loňsku, kdy se dvojice míchaly napříč skupinami, změna.

V play off celkem tři kola hraná na tři vítězná utkání a nejlepší dva týmy z vyřazovacích bojů si pak ještě zahrají o postup do WSM ligy. Nutno dodat, že 9. a 10. tým po základní části bude hrát o udržení ve 2. lize.

Jaké ambice má letos Kolín?

„Ambice jsou jednoduché. Chtěl bych, aby na zimáku bylo co nejvíce lidí. Když přijdou, znamená to, že hrajeme dobře a že je to baví. A když to bude bavit lidi, tak to bude bavit i hráče,“ odpověděl na otázku trenér Petr Martínek s tím, že nechce říkat konkrétní umístění, protože o tom to není.