„Zápas byl nepovedený. Prohra 1:5 mě mrzí. Na druhou stranu musím říct, že to byl první zápas a my hráli ve velice mladé sestavě hráčů, kteří bojují o místo v sestavě. Jsem zklamaný z výsledku, ne úplně z předvedené hry,“ uvedl trenér Kozlů Petr Martínek.

V první třetině ovlivnila zápas vyloučení. Kolín měl pět vyloučených a inkasoval v oslabení první i druhou branku. Jednu sice až na začátku druhého dějství, ale po faulu z konce první třetiny…
Nemám rád vyloučení a hlavně ne po faulech, které jsme udělali, a byly zcela zbytečné. Jedno bylo v útočném pásmu, druhé v obraném pásmu, když hráč neudělal kroky, ale raději natáhl hokejku a udělal faul. To jsou nesmysly. Tábor má velice zkušené mužstvo, které přesilovky dokáže využívat. Bohužel nás ty góly z oslabení srazily trochu dolů.

Silný déšť v Kolíně.
OBRAZEM: Kolínem se prohnal přívalový déšť

Hrála roli taky nervozita mladých hráčů? Řada z nich možná vůbec nevěděla, co si může dovolit…
Určitě, jsou mladí a určitě byli trochu pod tlakem, protože věděli, že hrají o to dál být v týmu. Mohla tam být i přemotivovanost. Ale i přesto se některé chyby nesmí dělat.

Za co byste naopak mladíky pochválili?
Pochválil bych je za výkon předváděný od druhé třetiny. Paradoxně jsme tedy hned na začátku dostali už zmiňovaný gól. Ale jinak jsme byli v té celé třetině jasně lepší a měli jsme tři, čtyři ložené šance. Začali jsme hrát rychlý nátlakový hokej. To se nám dařilo, ale nedařilo se nám zakončení. Bohužel.

V sestavě se objevily dvě nové tváře. Ukrajinský gólman Liulchuk a ruský útočník Paramonov.
Ukrajinský gólman se jevil poměrně dobře. Neudělal žádnou zásadní chybu, mužstvo podržel. Jsem s ním spokojený za tu polovinu utkání, co odchytal. Co se týče ruského hráče, byl aktivní, chtěl hrát, byl silný na kotouči. Bohužel udělal faul, který jsem ale neviděl a v podstatě nikdo z týmu ho neviděl. Rozhodčí ale viděl píchnutí holí. Byl vyloučen do konce zápasu. Vyzkoušíme ho ještě dál.

Když to zmiňujete, je už čas na nějaké další vyřazování z kádru nebo ještě ne?
V současné chvíli si to nechám projít hlavou a v nejbližších dnech asi nějaká rozhodnutí padnou, ale zatím nechci být ještě konkrétní.

Ilustrační foto.
V Kolíně se sejdou vyznavači tenisu