V první fázi srpnové přípravy mají kolínští hokejisté na programu suchou přípravu, od středy 15. srpna vyjedou na led. Tam už postupně začnou zařazovat nácvik herních situací a jednotlivých hokejových dovedností.

 „Nejprve nás čeká rozpohybování a naladění organismu pro zátěž na ledové ploše. Na ledě se pak nejdříve zaměříme na kondici. Ale protože jdeme na led o něco později, budeme se co nejdříve věnovat i herní stránce. Budeme totiž měnit herní systém," nastiňuje hlavní kouč Kozlů Václav Rác, co jeho mančaft v srpnu čeká.

 „Na srpnovou fázi přípravy se těším. Konečně si po pauze zabruslíme," hlásí už dopředu jeden z nejzkušenějších hráčů Kozlů, čtyřicetiletý obránce Karel Nedbal. „Vím, že nás čeká dřina, ale je to druhá nejdůležitější fáze hokejové sezony," zdůrazňuje. „Aspoň tak nás to vždy učili. První nejdůležitější je letní příprava, druhá pak letní příprava na ledě a třetí je tréninkový mezicyklus o Vánocích," dodává Nedbal.

Kouč Rác bude mít k dispozici kolem třiceti hráčů. Už v úvodu přípravy ale tento počet zredukuje. Boj o místo v základní sestavě Kolína bude letos tedy opravdu tvrdý.

A co by to bylo za přípravu bez přátelských utkání. Druholigoví Kozlové jich mají na programu hned sedm. Kromě druholigových soupeřů Nymburka, Jablonce nad Nisou a pražské Kobry si Kolínští zkusí formu proti prvoligovému Havlíčkovu Brodu. Tam bude v příští sezoně, stejně jako loni, hostovat mladý kolínský útočník Pavel Musil. 

Kdo trénuje?

Brankáři: Blažek, Brázdil, Moravec, Svoboda

Obránci:  Barták, Hanzl, Kopecký, K. Nedbal, Pácal, Procházka, Pýcha, Richter, R. Špringl, Výborný

Útočníci: Cerk, Čtvrtečka, Herwig, Hron, Hloušek, Ježek, Kadlec, Kapička, Kubát, Malý, Mejzr, P. Morkes, Nekvasil, Pospíšil, Skokan, Šafránek, Vágner

Přípravná utkání:

21.08. Kolín - Jablonec nad Nisou

23.08. Kolín - Nymburk

24.08. Kobra Praha - Kolín

30.08. Jablonec nad Nisou - Kolín

02.09. Kolín - Kobra Praha

04.09. Nymburk - Kolín

05.09. Kolín - Havlíčkův Brod

Předpokládaný začátek všech utkání je v 18.00 hodin