Letošní model druhé ligy se znovu mění. Kozlové budou hrát ve skupině střed společně s dalšími šesti týmy a s nimi se utkají celkem čtyřikrát. Během základní části se ale také dvakrát potkají s týmy ze sousední skupiny sever. Vznikla tedy skupina střed-sever, která čítá celkem 14 týmů.

Kozlové se letos čtyřikrát potkají s Vrchlabím, Trutnovem, Dvorem Králové, Letňany, Nymburkem, Jabloncem. Dvakrát s Kobrou, Sokolovem, Řisuty, Bílinou, Mostem, Děčínem a Klatovy. Čtyřikrát pak budou mít volné kolo.

Celkem je 42 kol, ve kterých Kozlové sehrají 38 utkání, 19 doma a 19 venku. Aby se probojovali do play off, budou muset ve své skupině střed po těchto 38 utkáních skončit do čtvrtého místa. Pokud se to podaří, v prvním kole play off se potkají se soupeřem ze skupiny sever. Pro další kola play off už se soupeři budou sestavovat tabulkově nejhorší s nejlepším. Play off se hraje na tři vítězná utkání.

O udržení ve 2. lize budou hrát dva týmy. Jeden ze skupiny střed-sever (7. tým s nižším postavením dle pravidel) a jeden ze skupiny jih-východ (7. tým s nižším postavením dle pravidel). To bude souboj na tři vítězná utkání.

Sezona začíná ve středu 12. září. Kozlové přivítají Vrchlabí. Základní část končí ve středu 27. února a svěřenci Petra Martínka doma hostí Jablonec.