Vrchlabí – Kolín 6:3

Každý chtěl vstřelit první gól, nakonec se to povedlo domácím. V páté minutě Urban vystřelil do betonu a sám si puk dorazil. Kozly ale tato branka ani v nejmenším nezastrašila. V oslabení ujel Kadlec a přesnou kličkou vyrovnal. Pak sice přesilovku domácí ještě stihli proměnit, ale chvíli na to Kozlové ujeli dva na jednoho. Semirád načasoval přesnou přihrávku na Malého a ten zase vyrovnal.

Ve druhé třetině šli Kolínští dokonce do vedení a zase v oslabení. Pětačtyřicetiletý Kadlec přebruslil dvacetiletého Hejdu, a i když byl faulován, tak ještě stihl poslat puk do zadního růžku. Senzačně tak druhým gólem v oslabení poslal Kolín do vedení 3:2.

Nebyl to ale zlomový okamžik zápasu. Ten nastal na začátku třetí třetiny. Domácí nejdřív těsně po přesilovce srovnali gólem mezi nohy a pak proměnili dlouhou přesilovku 5:3. Dvakrát. Dvougólové manko Kozlové už nedokázali smazat. A to i když sami hráli přesilovku 6:3 v power play. Domácí stvrdili výhru ještě gólem do prázdné brány a po divácky velmi atraktivní sérii postoupili do čtvrtfinále. Kozlům sezona skončila.

Branky a nahrávky: 5. Urban (Jandejsek, Matějček), 13. Čurda (Novák), 44. Bláha (Maďar), 46. Jandejsek (Jirků, Filip), 46. Procházka (Filip), 60. Čurda (Tržický) – 13. Kadlec J. st. (Panna), 14. Malý (Semirád), 34. Kadlec J. st. Rozhodčí: Jílek, Battěk – Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 12:12. Využití: 3:0. Oslabení: 1:2. Diváků: 1606. Třetiny: 2:2, 0:1, 4:0. Konečný stav série: 4:3.
Kolín: Koutský – Hanzl, Březina, Voženílek, Horyna, Skokan, Barták – Malý, Semirád, Panna – Zumr, Krajňák, Kozák – Morkes, Kadlec st., A. Kadlec. (höl)