„Střídáme se třikrát v týdnu na dvě party, protože je nás skoro třicet," vysvětlil nový kolínský trenér Petr Martínek.

První trénink nevede ale on, protože plní povinnosti vzešlé i z jeho funkce předsedy trenérské komise, nýbrž oba jeho asistenti – Pavel Linhart a Jiří Pecka, odchovanci Kolína.

„Pavel Linhart byl vynikající útočník. Bohužel pro celý kolínský hokej musel kariéru v 90. letech ukončit ze zdravotních důvodů. Je to můj vrstevník. Prožili jsme toho spolu hodně. Na hokej pravidelně chodil, komunikovali jsme spolu. Má podobné názory na věc jako já. I to mě přesvědčilo ho oslovit a vzít si ho do svého týmu," vysvětlil Petr Martínek.

„Jirka Pecka se mnou působil v posledních letech jako asistent u dorostů a juniorky. Zná můj pohled na hokej, zná mé tréninkové metody, má velice dobré poznatky a vím, že mi v mé práci může hodně pomoci," řekl hlavní kouč k výběru svého druhého asistenta.

Společně budou takto trénovat poprvé, ale samotný Petr Martínek už s týmem mužů pracoval několikrát.

„Po skončení aktivní činnosti jsem působil jako asistent Václava Ráce, pak jsem pomáhal jako asistent panu Fibigerovi. V sezoně 2005-2006 jsem nastoupil k mužstvu v lednu jako hlavní trenér, kdy se mužstvo ocitlo na pokraji sestupu do krajského přeboru. Nakonec se nám to podařilo odvrátit a soutěž pro Kolín zachránit. Naposledy jsem působil v áčku jako druhý asistent u Václava Ráce v té nezapomenutelné sezoně, kdy jsme zde bojovali v baráži o postup do vyšší soutěže," vypočítával.

Jeho svěřence nyní čeká dlouhých devět týdnů přípravy. Podívají se do lesa, na hřiště, do posilovny, do tunelu a okusí i míčové sporty a další aktivity.

„Příprava je rozdělena do dvou mezi cyklů a mezi nimi bude jeden regenerační týdenní cyklus," upřesnil k programu A mužstva Petr Martínek.

Na prvním tréninku se mu hlásilo celkem 27 hráčů, včetně juniorů, kterým svaz zrušil pro nadcházející sezonu soutěž. Z loňských tváří zmizel obránce Marek Voženílek, který se bude pokoušet získat místo ve vyšší soutěži, a pak další pardubičtí hráči. Zatím se neví, jestli a případně jak bude spolupráce s Pardubicemi dál fungovat.

Kdo trnénoval

Brankáři: Sejpal Martin, Hermann Denis, Martínek Ondřej
Obránci: Hanzl Jan, Březina Marek, Barták Martin, Skokan Lukáš, Havelka Lukáš (loni Kolín), Petr Pýcha (loni NBK) Sladký Bohumil, Suchý Václav (loni JUN Kolín)
Útočníci: Malý Josef, Kadlec Jiří, Morkes Petr, Zumr Dominik, Semirád Jakub, Černý Martin, Kozák Luboš, Kadlec Jiří ml., Marvánek Tomáš (loni Kolín), Hyšpler Jiří, Netušil Robin, Pilný Josef, Pešek Lukáš, Čtvrtečka Václav (loni JUN Kolín), Martínek Robin (loni Lillehammer), Kedršt Jaroslav (loni Lomnice nad Popelkou)