Kolín – Pelhřimov 5:4 pp

Nedáš, dostaneš. Tak začalo utkání sedmého kola druhé ligy mezi Kolínem a Pelhřimovem. Nedal Kolín. Dal Pelhřimov. Kolínský Morkes nedal do prázdné odkryté kasy a z rychlého brejku se radovali hosté. Kopic poslal kotouč nahoru do kolínské branky a jeho tým vedl 1:0.

Kozlové na to reagovali v přesilové hře, kdy Šafránek z mezikruží nekompromisně zavěsil kotouč do sítě. Vyrovnaný stav 1:1 ale nevydržel dlouho. I hosté totiž proměnili přesilovku. Puk propadl brankáři z výstroje a hosté dostali prostor na dorážku.

Po první třetině kolínský trenér Václav Rác stáhl hru na tři pětky. Posadil mladíky ze čtvrté lajny a přeskupil obrany. A přineslo to ovoce. Kozlové jakoby dostali nový náboj. A navíc taky dali góly.

Nejdřív vyrovnával Valášek. Přes beka na něj poslal puk Kadlec a on zamířil přesně na zadní tyč. Po polovině zápasu pak Skokan z obranného pásma poslal na útočnou modrou riskantní puk na Ježka. A risk mu vyšel. Ježek se puku ujal, přebruslil beky a souboj tváří v tvář s gólmanem Čekalem vyhrál. Na konci dějství pak ještě parádu předvedl Valášek s Morkesem. Oba se dobře zorientovali ve středním pásmu. Valášek pak prostrčil puk přes beky na Morkese, který už za pelhřimovskou obranou vymýšlel, co udělá. A zvolil kličku, která vyšla. Kolín vedl po dvou třetinách 4:2.

Poslední dějství ale zase žádnou slávu nepřineslo. Kozlové ho začali v oslabení, a pak jim to vůbec nešlo. Výsledkem byly dva inkasované góly. Nejdřív v šestačtyřicáté snižoval po brejku Martin Hadrava. Pak v přesilové hře z druhé dorážky oslavoval vyrovnávací gól Vysloužil. Hráč s tím správným jménem vysloužil Pelhřimovu bod.
Do konce třetiny už totiž gól nepadl, a tak se prodlužovalo. Prodlužovat se ale nemuselo. Nejdřív mohli rozhodnout Pelhřimovští, když jim kolínský obránce dal šanci díky vyhození kotouče mimo hřiště z obranného pásma. Nerozhodli. Pak měli tu samou možnost Kozlové. Poslední dvě minuty na ledě hráli přesilovku. Ale taky nedali.

A tak se opravdu prodlužovalo. Celých pět minut ale potřeba nebylo. Vítězný gól zápasu totiž vsítil po Kadlecově nahrávce po třech a čtvrt minutě Lukáš Skokan. Jeho trefa pod víko znamenala výhru Kozlů 5:4 po prodloužení a dva body pro Kozly.

Po sedmém kolem jsou Kozlové stále v čele tabulky. Na druhý Sokolov a třetí Vrchlabí mají náskok tří bodů. Oba soupeři mají ale zápas k dobru.

Branky: 12. Šafránek (Jankovský), 25. Valášek (Kadlec), 32. Ježek (Skokan), 38. Morkes (Valášek), 64. Skokan (Kadlec, Mejzr) – 7. Kopic (Votápek, Plachý), 13. Kubát (Mečiar), 46. Hadrava Martin (Beneš, Hadrava Marek), 53. Vysloužil (Třetina, Adam). Rozhodčí: Bejček – R. Špringl st., R. Špringl ml. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:2, 3:0, 0:2 – 1:0. Diváci: 630.
Kolín: Sejpal – Pácal, Muláček, Procházka, Klíma, Barták, Skokan, Hanzl, Březina, Nedbal – Jankovský, Šafránek, Zumr – Valášek, Kadlec, Morkes – Ježek, Mejzr, Semirád – Marvánek, Hlavatý.