Kolín – Nymburk 3:4

Kdo se radoval nakonec? Nymburk. Ve třetí třetině spálil Kozly třemi góly, dotáhl ztrátu a šel do vedení. Takže vzal všechny tři body.

„Určitě jsme rádi, vždyť to už se nestalo několik let," usmíval se po utkání trenér Nymburka Pavel Bičiště.

„Byl to absolutní propadák, nechápu, proč k tomu došlo," kroutil naopak hlavou zklamaný Jiří Seidl na kolínské střídačce.

Kolín přitom začal utkání lépe. Šel do vedení, a i když o něj gólem do kabiny přišel, ve druhé třetině nastartoval všechny motory a ujal se dvoubrankové výhody.

„První třetina byla vyrovnaná, my jsme měli lepší pohyb, ale v útočném pásmu jsme hodně předržovali puky a málo jsme stříleli. Druhá třetina byla z naší strany dobrá, hodně jsme se tlačili do brány. Mnohem víc jsme stříleli a taky se to podepsalo na skóre," hodnotil Seidl stav po druhé třetině 3:1.

Kozlům však takové slibné vedení nestačilo. V poslední části si nechali nasázet tři branky a zbyly jim tak akorát oči pro pláč.

„Přijeli jsme do Kolína s nějakou taktikou a hráli jsme úplně jinak. Během čtyřiceti minut jsme se o tom bavili na střídačce, i v kabině a pak v té třetí třetině to bylo vidět. Dali jsme druhý gól, třetí gól, soupeř znervózněl. Byly střídání, kdy jsme ovládali hru. A pak jsme přidali i čtvrtý gól. V tu chvíli jsme si říkali, že hlavně nesmíme faulovat, ale to jsme nesplnili," popisoval nymburský lodivod své dojmy ze zápasu.

Jeho svěřenci se během třetí třetiny ujali vedení 4:3, ale jak říkal, faulovali na konci, hned dvakrát a Kolín hrál dlouho přesilovku, i proti třem a nakonec bez gólmana šest na čtyři.

„Darovali jsme Kolínu stoprocentní šanci na vyrovnání," mrzelo Bičištěho.

Jenže Kolín už nic nevymyslel. "Soupeř to dobře odbránil, my ani neměli moc střel," konstatoval Seidl.

Nymburk zůstává první v tabulce druhé ligy bez ztráty bodu. 

Branky: 15. Malý (Kadlec, Zajíc), 28. Malý (Semirád), 30. Zumr (Morkes, Nedbal) – 20. Bičiště (Eis, Pýcha), 44. Bičiště (Ječný), 46. Stehlík (Šimek), 55. Pýcha (Stehlík). Rozhodčí: Skopal – Klouda, Rampír. Vyloučení: 4:8, navíc Skokan (KOL) 5+DKU faul kolenem. Využití: 2:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 1215. Třetiny: 1:1, 2:0, 0:2.
Kolín: Sejpal – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Nedbal, Barták, Horyna, Skokan, Havelka – Malý, Semirád, Kadlec – Morkes, Zumr, Jankovský – Pipek, Krajňák, Panna – Jelínek, Marvánek.