Jenže pak přišel gól, druhý, třetí a bylo vyrovnáno a navíc padly další dva v poslední minutě a slavil se parádní obrat z 1:4 na 6:4. Kozlové dokázali nemožné. Dali za deset minut pět gólů a v osmifinálové sérii play off urvali první výhru.

Kolín – Moravské Budějovice 6:4

Běží padesátá minuta. Kozlové prohrávají v prvním utkání play off proti Moravským Budějovicím 1:4. Na ledě se jim moc nedaří. I když je vidět, že chtějí, nejde to. Přihrávky se lepí na paty, čas utíká. Pak ale Hanzl v přečíslení střílí z kruhů, a Valášek doráží puk do brány. Je to 2:4. Kolínským zimním stadionem se nese vlna naděje. Dokáží Kozlové obrat?

Když dvě minuty na to doráží do brány Kadlecův puk Nedbal, nikdo už nepochybuje. Kozlové sice stále ještě prohrávají o branku, ale mají neskutečnou podporu. Devět stovek fanoušků je žene kupředu. A funguje to. Zdravě nabuzení Kozlové vyrovnávají. V padesáté šesté minutě proměňuje tlak své pětky v gól Šafránek – 4:4.

Pro Kozly je už tohle paráda. Kdo by to byl řekl. A navíc to není vše. Kozlům se adrenalin nalévá snad všude a remízou zápas nenechají skončit. V šedesáté minutě Šafránek přidává svůj druhý gól, vítězný. Před bránou dostává prostor a chladnokrevně to posílá vedle Šťastného ruky. A v dalším střídaní navíc dovršuje hattrick.

Vyjede si z rohu a zavěšuje pod víko. Je to 6:4 a kolínský zimák je na nohou. To je neskutečný obrat a důležitá první výhra v osmifinálové sérii.

Fanoušci hostů jen nevěřícně stojí na tribuně. To nečekali. Své hráče dovedli povzbuzováním až k vedení 4:1, ale nestačilo to. Moravské Budějovice vsítily tři branky v přesilovkách a jednu ve hře čtyři na čtyři, Kozly měly na lopatě a nevyhrály.

„Věděli jsme, že celou sezonu útočíme a že soupeř nám to zavře, a to se také stalo. Do toho jsme dostali dva laciné góly, a to předznamenalo průběh první a druhé třetiny," řekl po utkání trenér Kolína Václav Rác.

„Před poslední třetinou jsme byli v klidu. Řekli jsme si, že už to nemůžeme víc zkazit, než jsme to zkazili a že musíme být v klidu a musíme se připravit na další zápas v Moravských Budějovicích. Samozřejmě jsme si i řekli, že můžeme dát dva rychlé góly a zápas otočit. To hlavní ale bylo jít do toho v klidu, protože víc ztratit už jsme nemohli.V závěru jsme měli velkou vehemenci, dohrávali jsme na dvě lajny a byli jsme odměněni. Parádně jsme zápas otočili. Musíme se z tohoto zápasu poučit a v Moravských Budějovicích nesmíme dělat tolik chyb vzadu," dodal Rác.

Druhý zápas série se hraje v pondělí 2. března od 18 hodin v Moravských Budějovicích.

Branky: 24. Valášek (Hanzl, Nedbal), 50. Valášek (Morkes, Hanzl), 54. Nedbal (Kadlec, Morkes), 56. Šafránek (Nedbal), 60. Šafránek (Zumr, Petira), 60. Šafránek (Valášek, Morkes) – 16. Jakeš (Barták, Horký), 19. Přidal (Dostál), 31. Trojan (Sobotka), 33. Jakeš (Sobotka, Trojan). Rozhodčí: Vokřál – Laczko, Marek. Vyloučení: 7:7, navíc Klíma (KOL) 10 min OT. Využití: 1:3. Oslabení: 0:0. Diváci: 920. Třetiny: 0:2, 1:2, 5:0. Stav série: 1:0.

Kolín: Moravec (od 33. Sejpal) – Kulhánek, Petira, Hanzl, Nedbal, Muláček, Pácal, Barták – Jankovský, Šafránek, Zumr – Valášek, Kadlec, Morkes – Šifta, Semirád, Malý – Kozák, Klíma, Skokan.