Historie se neptá, jak zápas vypadal, důležité jsou body. Z tohoto hlediska Kozlové nezaváhali. Tři body urvali. Byl to ale boj.

Klášterečtí to, jak se říká, drbali a zabetonovali. Proti takové taktice to Kolín moc neumí. Komu by se taky do betonové zdi hrálo dobře. Kozlům tedy vůbec ne a projevovalo se to od samotného začátku.

Hokejistům Klášterce taktika vyšla. Kozly pěkně potrápili. Dokonce šli po deseti minutách do vedení. V přesilovce pět na tři malinko zaváhal kolínský gólman, když mu po zákroku vypadl puk. Hosté byli připraveni na dorážku a rázem vedli. Přitom za celou první třetinu vystřelili na kolínskou branku jenom čtyřikrát.

Kozlové reagovali na úvodní branku zápasu ještě v první třetině. Doslova za pět minut dvanáct. Šest sekund před prvním hvizdem zakončoval po Morkesově přihrávce do otevřené brány Valášek.

Gól ale Kozly moc nenakopl. Na ledě to vidět nebylo. Taková nemastná neslaná hra to byla. S minimem šancí. V té první gólové ve druhé třetině byli ještě ke všemu hosté. Bouškovu mušku do růžku chytil Moravec do lapačky a vyzval svůj tým k aktivitě.

Ta pro libost kolínského diváka přišla. A přinesla dva góly. Nejdřív zavezl kotouč do třetiny Klíma, nechal ho Jankovskému, ten zase Malému a otevřená brána zívala po gólu. Chvíli na to od modré pálil Jankovský. Puk se odrazil od mantinelu k Zumrovi, ten ho posunul před bránu na Kulhánka a gól. Kozlové si do kabin nesli vedení 3:1. A bylo jen otázkou času, kdy nalomené hosty zlomí úplně a rozhodnou.

Domácí s tím ale otáleli. A to dlouho a málem se jim to nevyplatilo. Když totiž v devětačtyřicáté minutě prošla střela od modré za brankovou čáru, bylo to jen a gól. Navíc Kolínští dělali chyby. Po jedné z nich dokonce Hrdlička sahal po vyrovnání. Kolínský gólman Moravec ale znovu vytáhl stoprocentní lapačku.

Kozlové definitivně podtrhli svou výhru až minutu a půl před koncem. Vyhráli celkově 4:2.

„Hosté nechtěli hrát hokej, jen bránili a my na to tradičně hrát neumíme. Navíc jsme měli šance na začátku, neproměnili jsme je a znervóznili jsme," vysvětloval po zápase kolínský trenér Václav Rác, proč to jeho svěřencům vázlo.

Další mač čeká Kozly už v sobotu. Poslední adventní sobota bude pro ně ve znamení výjezdu do Tábora.

Branky: 20. Valášek (Morkes, Nedbal), 64. Malý (Jankovský, Klíma), 38. Kulhánek (Zumr, Jankovský), 58. Zumr (Šafránek, Kulhánek) – 101. Jáchym (Hrdlička, Strejček), 49. Strejček (Toušek, Toman). Rozhodčí: Battěk – R. Špringl st., R. Špringl ml. Vyloučení: 4:6, navíc Hrdlička (KLA) 10 min OT. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 620. Třetiny: 1:1, 2:0, 1:1.
Kolín: Moravec – Pácal, Nedbal, Petira, Kulhánek, Skokan, Barták, Procházka, Hanzl – Morkes, Valášek, Semirád – Jankovský, Šafránek, Zumr – Malý, Klíma, Ježek – Navrátil, Hlavatý, Kozák.