Kolín – Tábor 3:2

Krásné hokejové akce Kolína, emoce a rekordní návštěva. To byly hlavní tři atributy druhého semifinálové utkání.

Rekordní návštěva sezony. Do kolínských ochozů si našlo cestu téměř tisíc čtyři sta diváků a udělali výtečnou atmosféru. Fandili, skandovali, povzbuzovali a dohnali kolínské hráče k vítězství. Po zásluze pak s celým týmem slavili. Nechyběla cukrářka, rybičky, vítězné pádlování ani kolečko po stadionu. Bylo z čeho se radovat.

Emoce. Byly všude. Před zápasem trochu nervozity, pak už ty zápasové. Potyčky na ledě, souboje na mantinelech, výkřiky radosti, nesouhlasné skandování s výroky sudích a pak taky Krätzerova komedie. Neunesl situaci, kdy jeho tým před koncem utkání prohrával. Po pokřikování na sudí dostal desítku. Nepřestal a zvýšil kalibr, tak dostal ókáčko. A vybuchl. Mezi diváky hodil rukavice a začalo to. Diváci mu tedy sportovně výstroj vrátili, ale přidali i něco navíc. Pořadatelská služba tak měla o práci postaráno.

A konečně to nejdůležitější. Krásné hokejové akce Kolína a góly. Kolín dal tři a všechny by stály za nominaci na Zlatou hokejku. Nejdřív Ježek v útočném pásmu přesně načasoval přihrávku na Šafránka, aby ten sebevědomě prokličkoval mezi dvěma beky a zavěsil.

Kadlec pak přidal další parádičku. Z pozice beka ve hře čtyři na čtyři projel mezi všemi čtyřmi táborskými hráči a pustil kotouč do růžku brány. Do třetice v brejku Valášek vyřešil šalamounsky situaci jednoho na dva. Bližší bek, který ho hodlal zlikvidovat, ho sice poslal k zemi, ale i po faulu v pádu dokázal Valášek vystřelit. Kozlové v tu chvíli vedli 3:1.

Hosté na ně neměli. Sice na začátku utkání bojovali hlava nehlava. Rvali se o každý puk, o každý milimetr ledu, ale svůj tlak na domácí proměnili pouze jednou brankou. To táborský hráč oblafl kolínské beky a místo střely pak podržel puk a po kličce vystřelil do protipohybu gólmana Kolína. Nebýt pak ale chyby Kozlů v přesilovce, která darovala Kohoutům druhou brejkovou branku, víc by toho už nepředvedli. Samozřejmě řadu jejich akcí polapal kolínský brankář Sejpal.

Třetí mač semifinálové série se hraje v pátek 21. března od 18 hodin na jihočeském ledě Tábora.

Branky: 17. Šafránek (Zumr, Ježek), 32. Kadlec (Hanzl), 34. Valášek (Holada) – 10. Matušík (Mařík), 36. Kellner (Nedorost). Rozhodčí: Horinek, Jechoutek – Nepomucký, Špála. Vyloučení: 6:7, navíc Krätzer OK a Kellner 10 min OT (oba Tábor). Využití: 0:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 1380. Třetiny: 1:1, 2:1, 0:0. Stav série: 2:0.
Kolín: Sejpal – Holada, Pácal, Pýcha, Kulhánek, Barták, Hanzl, Muláček – Valášek, Kadlec, Morkes – Šifta, Mejzr, Malý – Ježek, Šafránek, Zumr – Marvánek, Semirád, Skokan.