„Tábor bude chtít hrát hokej a doufám, že my taky a že tam odehrajeme pěkné utkání," přeje si před zápasem trenér Kolína Václav Rác.

Naráží tím na poslední utkání Kozlů. To sice jeho svěřenci vyhráli, ale svým výkonem zrovna neoslnili. „Tábor má hodně gólových hráčů a my jim nesmíme dát prostor. Musíme hodně bruslit a podat výkon, jaký jsme podali ve Žďáru nad Sázavou. To znamená fyzický výkon s velkým nasazením," připomněl kolínský kouč zápas z minulého týdne, kdy Kolínští skoro bezchybně odehráli mač na Vysočině a přivezli výhru 4:1.

V tom úplně posledním zápase sice taky vyhráli, doma porazili Klášterec 4:2, ale rozhodně to tak oslnivý výkon jako ve Žďáru nebyl. „Každé utkání je jiné. Klášterečtí nechtěli hrát hokej a jen bránili a my na to tradičně neumíme hrát. Na začátku jsme měli šance, nedali jsme góly, a pak jsme trochu znervózněli a začali jsme hrát nezodpovědný hokej. Hráči chtěli dávat góly a neplnili si základní věci. Soupeř to vycítil, měl rychlé protiútoky a my jsme naší nedůsledností utkání zbytečně zdramatizovali," okomentoval Rác, jak jeho tým nejprve dotahoval skóre, a pak ztratil dvoubrankovou výhodu a až do konce se bál o výsledek.

Kozlové nakonec doma Klášterec porazili 4:2. A byla to jejich třetí výhra v řadě. Tři body přivezli i ze Žďáru (4:1) a předtím ještě z Bíliny (5:1).

Tábor poslední dva zápasy vyhrál. Stejným výsledkem 4:2 porazil venku Klatovy a doma Děčín. Předtím ztratil dva proti Řisutům (2:3 sn).

Zápas v Táboře začíná v 18 hodin.