Probíhala první minuta, odehráno bylo 19 sekund a na světelné tabuli se poprvé měnil stav. Do vedení šly Klatovy. Kozlům po hrubce vystavily pěkný políček na úvod. Na konci třetiny na to ale bylo zapomenuto. Kozlové za 59 sekund dali tři góly a do kabin nesli vedení 3:1.

Vyrovnával Semirád doražením Pannova pokusu z první, do vedení poslal Kozly kapitán Malý po Pannově přihrávce a obrat dokonal Zumr po dalších jedenácti sekundách.

Kolínští navíc přidali čtvrtou trefu hned na začátku druhého dějství, to zase Kysela umístil do prázdné brány Kozákův pokus a zdálo se, že má Kolín utkání jasně pod kontrolou.

To sice měl, ale zdramatizování se taky konalo. Kolínští malinko ustoupili od své původní hry a dovolili hostům snížit ve druhé třetině a ve třetí znovu až na rozdíl jednoho gólu.

To zavládla nervozita. Byli to totiž Kozlové, kdo atakoval každou chvíli bránu soupeře ve třetí třetině. A platilo nedáš, dostaneš. Neproměnili tolik šancí, že pak Klatovští využili prostoru střelou do šibenice a snažili se ještě o vyrovnání.

To se však nekonalo. Morkes utnul naděje hostí dvě minuty před koncem a Kysela ještě pečetil při power Klatov na konečných 6:3.

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře. V první minutě jsme inkasovali branku. Pak jsme soupeře jasně přehrávali a byla jen otázka času, kdy nám tam gól spadne. Podařilo se nám to do konce třetiny otočit, to bylo v pořádku. Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe než do první, dali jsme gól na 4:1. Od té doby jsme mohli mít zápas pod kontrolou, ale najednou jsme chtěli hrát hokej, který nechceme hrát. Každý chtěl hrát individuálně. Udělali jsme chyby, soupeř snížil na 4:2 a rázem vyrostl,“ popisoval kolínský trenér Petr Martínek utkání s tím, že je rád, že konec zápasu jeho svěřenci zvládli a přidali druhou výhru v řadě.

Branky: 17. Semirád (Panna, Malý), 18. Malý (Panna), 18. Zumr (Morkes, Hlaveš), 23. Kysela (Kozák), 59. Morkes (Zumr), 60. Kysela (Malý) – 1. Pacanda (Topinka, Uhlík), 25. Topinka, 54. Uhlík (Topinka, Walter). Rozhodčí: Pilný – Gabriel, Pechánek. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 569. Třetiny: 3:1, 1:1, 2:1. 

Kolín: Sejpal – Hanzl, Pýcha, Voženílek, Hlaveš, Březina, Barták, Kadlec – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Zumr, Pipek – Kozák, Prokop, Kysela.