Kolín – Vrchlabí 5:3

Kolín střílel góly po podobných akcích, Vrchlabí taky. První gól Kolína padl tak, že z rohu přihrál Zumr před bránu, kde byl připraven Jankovský a z první nehlídán pálil. Pak je stejně napodobila dvojice Malý – Veselý a v poslední třetině pak z rohu přihrával Zumrovi Morkes.

Kozlové k tomu navíc přidali jeden gól z přesilovky. To Veselý nahrával na tyč kapitánovi Malému, ten poslal puk ještě přes brankoviště na druhou tyč. A věděl, proč to dělá. Tam stál totiž připraven a sám Hanzl, který mohl jen pohodlně zasunout puk do prázdné kasy. To byly čtyři góly Kolína.

Hosté z Vrchlabí vstřelili góly úplně jinak. Aspoň ty první dva. Podobně jako u Kolína to byly akce jako přes kopírák. Přišla střela z kruhů, ale přes hráče, a tak ji gólman moc neviděl. V tom prvním případě prošel puk dokonce mezi nohama kolínského bránícího hráče. Oba puky ale skončily na zadní tyči.

Hráči z Vrchlabí k tomu přidali ještě jednu dorážku do prázdné v 53. minutě. To jeli dva na dva. Střelu z voleje gólman Kozlů Moravec vyrazil, ale na dorážku už byl krátký.

To byly tři góly Vrchlabí. V padesáté třetí minutě byl stav 4:3. A to největší drama vlastně teprve začínalo. Diváci pak ještě viděli dvě trestná střílení. Nejdřív mohl Filip vyrovnat stav a zdramatizovat utkání, Moravec ale jeho pokus chytil. Pár vteřin na to mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Semirád, ale taky nedal.

Drama tak pokračovalo. Šance byly na obou stranách. Vrchlabský Bláha se ocitl sám před gólmanem a byl hodně nebezpečný, pak z brejku Jankovský zkoušel své štěstí. Branky ale nepadly, a tak došlo až na power play. Hosté tlačili, ale skórovat nedokázali.

Kolínský Veselý z obranné třetiny bekhendem poslal puk přímo do jejich brány a upravil na konečných 5:3 pro Kolín.

Branky: 9. Jankovský (Zumr), 14. Veselý (Malý, Semirád), 32. Hanzl (Malý, Veselý), 45. Zumr (Morkes, Jankovský), 60. Veselý – 24. Šťastný (Jirků), 34. Urban (Procházka, Bittner), 53. Bittner (Klement, Urban). Rozhodčí: Battěk – Marek, Rybáček. Vyloučení: 3:7, navíc TS (KOL) za faul Jankovského a TS (VRC) za faul Bittnera. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1167. Třetiny: 2:0, 1:2, 2:1.

Kolín: Moravec – Pácal, Hanzl, Skokan, Voženílek, Suchý, Březina – Veselý, Semirád, Malý – Jankovský, Zumr, Morkes – Kadlec ml., Kadlec st., Ježek.