O kolínském hokejovém útočníkovi Jiřím Kadlecovi. Tento kolínský forward, který je mimochodem starší než Jaromír Jágr, proti Vrchlabí pomohl svému týmu k vítězství 5:2.

Navíc to pro něj byl i jinak pikantní zápas. V minulém střetnutí proti Vrchlabí ho totiž Martin Filip zranil v obličeji a Kadlec si ponese trvalé následky. „Mě to nevadí. Ani to nemám v hlavě. Nepřijde mi to nijak složité," odpověděl třiačtyřicetiletý útočník na otázku, jak se mu nastupovalo proti soupeři, se kterým se minule vážně zranil.

Vyhráli jste 5:2. Jaký to byl podle vás vlastně zápas?
Myslím, že to bylo dobré utkání. Ze začátku to bylo vyrovnané, ale když jsme dali góly, dostali jsme se na koně a měli jsme pak už zápas celou dobu pod kontrolou. Vzhledem k tomu, že jsem byl předtím deset dní bez tréninku, tak pro mě to byl zápas také dýchavičný (smích).

Na to se chci právě zeptat. Byl jste nemocný. Vynechal dva zápasy. A teď jste nastoupil a hned dal dva góly…
Byla to víceméně náhoda. Je to víc gólů, než jsem dal letos za celou sezonu (úsměv). První gól jsme trefil z první. Ani nevím, kam to šlo. Jen jsem se snažil netrefit hráče před sebou a vím, že gólman přes něj nemohl vidět. U druhého mě víceméně Barťas trefil a ztečoval jsem to před gólmanem do brány. To byla ještě větší náhoda než ten první.

Proti Vrchlabí se vám letos stalo zranění. Můžete fanouškům připomenout, jak se to stalo a co se přesně stalo?
Stalo se to ve hře. Hráli jsme bez gólmana power play. Měli jsme puk za jejich brankou. Já stál před brankou. Dostal jsem přihrávku na nohu, byl jsem v pokleku a Martin Filip stál zády ke mě a jak se otočil, dostal jsem ji od něj. Ve Vrchlabí jsem zůstal v nemocnici. Zašili mě.

S Filipem jste se o tom bavili?
Ano, bavili jsme se o tom před zápasem v Kolíně. On sám neví, jak k tomu došlo. Je pravda, že já byl v pokleku a měl jsme hlavu hodně nízko. Nebylo to vyloženě, že by měl ruce hodně nahoře. Takže jsme si to v pohodě vyříkali.

Nicméně je nutné dodat, že vám z toho zákroku zůstala nejen jizva na nose, pod a nad okem, ale také trvalé následky. Jak se to projeve?
Mám poškozený jeden sval v oku. Při pohledu očima doprava se mi obraz zdvojuje. Vidím dvakrát nad sebou. Ne vedle sebe. A ještě našikmo. To se těžko vysvětluje.

Jak se s tím hraje hokej?
Hůř než normálně. Ztěžuje to orientaci. Když přijíždím k hráči a mám ho napravo, tak je to složité, i vidět puk je složité. Všechno z pravé strany je těžší.

Jsou nějaké možnosti, jak tento problém odstranit?
Existuje asi nějaká varianta, ale není zaručená výsledkem. Řešíme to s lékaři.

Sezona pomalu vrcholí. Základní část končí za dva zápasy. Kolín skončí určitě nejhůř čtvrtý. Vnímáte to jako úspěch?
Já osobně to za úspěch považuji. Vždycky je hrozně těžké zopakovat úspěšnou sezonu. Ne každému se to povede. A my na tu loňskou úspěšnou zatím navazujeme také úspěšně. Závěrem sezony je play off, tak uvidíme, jak se nám povede tam. Těšíme se. Věříme, že půjdeme co nejdál.

Jakého soupeře byste chtěl do prvního kola play off?
Tam se to tak motá, že pořád nevíme, kdo to bude. Těch možností je hodně. Já ani nevím, koho bych si přál. Porazit stejně musíme každého. Nejvíc bych z těch zatím možných variant chtěl asi Trutnov. Ten je nejblíž (úsměv).