Jak teď trávíte dny po konci sezony?
Snažím se hodně odpočívat, dát se po sezoně trošku dohromady.

Byla to náročná sezona z hlediska fyzičky?
Nevěděl jsem úplně, jak bude fungovat koleno. Nenatrénoval jsem tolik, kolik bych asi měl. V průběhu sezony jsem se snažil trénovat i trošku víc, takže to náročné bylo, ale nijak abnormálně. Opravdu hodně náročné bylo to play off, i vzhledem k tomu, že se hrálo obden.

Když zmiňujete play off. Bylo to velké zklamání, že jste vypadli?
Pro mě to zklamání určitě je. Nepřejít první kolo play off je určitě neúspěch. Myslím, že tým měl na víc, než vypadnout v prvním kole. Samozřejmě si myslím, že nikdo nic nevypustil. Všichni dělali, co mohli, co to šlo. Nicméně zklamání to je.

Byla to vyrovnaná série. Rozhodoval až sedmý zápas. Bylo o to krutější vypadnout takto?
Když by to bylo 0:4, tak je to horší. Byla by to totální ostuda. Toto je zklamání, ale vypadli jsme s kvalitním týmem a s hlavou nahoře.

Co podle vás sérii s Vrchlabím rozhodlo?
Je těžké říct, co rozhodlo. Zápasy byly hrozně vyrovnané. Rozhodovaly maličkosti. Rozhodla asi naše impotence v přesilovce.

Celkově sezona úspěšná nebo ne? Skončili jste po základní části pátí jen deset bodů za prvním.
Páté místo tak odpovídá tomu, jak byla sezona úspěšná. Byla úspěšná tak napůl. Začátek byl hodně špatný, rozhodně jsme nepředváděli dobré výkony. Pak to bylo jak na houpačce, ale někdy od poloviny soutěže se výkon zvedl a hokej vypadal asi tak, jak bychom chtěli.

Na co ze sezony budete rád vzpomínat?
Určitě budu rád vzpomínat na sérii s Vrchlabím. Mám vztah i k Vrchlabí. Znám tam hodně lidí.

Přibližte váš vztah k Vrchlabí trošku víc?
Hrál jsem tam dva roky první ligu a ty lidi se tam kolem hokeje chovali hezky a všechno včetně zázemí bylo super. Mám na Vrchlabí hezké vzpomínky a jsem rád, že jsme hráli s nimi. I za tu atmosféru. To, jakou měla tato série, nebude mít žádná v play off.

Když jsme u atmosféry, fanoušci byli vašim šestým hráčem, že?
Určitě jo. Pro nás bylo velké povzbuzení, že jezdili i do Vrchlabí v hojném počtu. Toho si vážím hodně.

Na posledním zápase připravili kolínští fanoušci takový hezký transparent, kde byl palec nahoru pro celou tu sérii mezi Kolínem a Vrchlabím. To byla poklona i pro soupeře. Hezké gesto, že?
Viděl jsem to. Myslím, že to dokumentuje celou atmosféru play off. Fanoušci byli skvělí na obou stranách. Až na nějaké výstřelky to bylo hodně férové.

Vím, že další sezona je daleko, ale letní příprava začne coby dup. Jak se sportovně chystáte trávit tu krátkou pauzu?
První plánuji zajít k doktorovi a zjistit svůj stav kolen. Pak se rozhodnu co a jak dál, jak trénovat a jak se připravit na další rok.

Máte nějaké obtíže s koleny?
Operované koleno není pořád dobré, takže ho cítím.