Kolín – Klatovy 5:4

Kdo nepřišel a neviděl, může litovat. Ten zápas měl snad všechno, co má hokejový zápas mít. A navíc, vyhráli domácí, a tak téměř šest stovek fanoušků jásalo nakonec radostí.

Úvod zápasu ale Kolínu nevyšel. Běžela teprve osmá minuta, když Kozlové prohrávali 0:2. Nejdřív se prosadil na kruzích samotný Beran k tyčce, pak si Kepka počkal v přesilovce za oběma kolínskými beky a sám nehlídán dával nahoru – 0:1. V tu chvíli, když by Kozlové dostali další gól, tak by to pro ně bylo hodně zlé, jenže Kozlové bojovníci na nepříznivý vývoj skóre reagovali ve velkém stylu.

Nejdřív v přesilovce Šafránek zkoušel pozornost gólmana, aby pak Morkes dorážel a snížil na rozdíl jednoho gólu. Minutu na to Hanzl vypálil od modré, jeho puk postupně tečovali Ježek a Semirád a bylo vyrovnáno – 2:2. Oba týmy srovnaly krok a hrálo se o každý centimetr ledu.

V prostředním dějství se o krůček blíž k vítězství dostali zase hosté. Kolmý pas z obranné třetiny na útočnou modrou, objetí beka a trefa pod víko, to byla akce, která poslala hosty už podruhé v zápase do vedení – 2:3. A to tři minuty před koncem druhé třetiny.

Po přestávce se čekalo, jak Kozlové na gól do kabiny zareagují. A jak zareagovali? Jako by ho naprosto ignorovali. S naprosto chladnou chladnou dali tři branky a došli si pro výhru.

Vyrovnávací třetí trefu zařídil doslova silou vůle Šafránek, který důrazem na brankovišti puk za brankovou modrou prostě natlačil. Do vedení poslal Kozly Ježek. Tak trochu nečekaně se k němu odrazil puk z rohu a on ho jen umístil do odkryté brány.

A do třetice předvedla v přesilovce nádhernou akci na jeden dotek druhá formace Kolína. Rychlý přechod z obranného pásma do útočného začal Morkes přihrávkou na Zumra. Ten ťukl dál puk na Šafránka a Kozlové vedli 5:3.

Hosté samozřejmě nic nezabalili a ze závěru utkání udělali ještě velké drama. Minutu a čtvrt před koncem zužitkovali power play a snížili na rozdíl jediné branky. Ale ve zbývajícím čase jim Kozlové nedovolili už nic. Brankoviště zabetonovali a bojovali. A vybojovali tři body, který je drží na špici tabulky.

„Začátek nám nevyšel, ale pak se zápas vyrovnal. Kluci věřili, že to zvládneme a na ledě to potvrdili," řekl po zápase trenér Kolína Jiří Seidl.

Branky: 10. Morkes (Šafránek, Zumr), 11. Semirád (Ježek, Hanzl), 46. Šafránek (Morkes, Voženílek), 47. Ježek (Pácal, Malý), 52. Šafránek (Zumr, Morkes) – 2. Beran (Němec, Váchal), 8. Kepka (Kristl, Tulačka), 35. Michel (Holý, Kukin), 59. Kristl (Přikryl). Rozhodčí: Orlický – Doležal, Tasch. Vyloučení: 6:9, navíc Němec (KOL) a Holý (KLT) 5+DKU. Využití: 2:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 594. Třetiny: 2:2, 0:1, 3:1.

Kolín: Sejpal – Pácal, Hanzl, Voženílek, Skokan, Březina, Barták, Pýcha – Ježek, Semirád, Malý – Zumr, Šafránek, Morkes – Kadlec ml., Kadlec st., Němec.