Po sobotní ranní rozcvičce se děti vypravily na charitativní běžecký závod Od nevidím do nevidím, který uspořádal nevidomý běžec a horolezec Honza Říha. „Pro děti bylo startovné zdarma, ale za každý sbor jsme přispěli alespoň symbolickými 150 korunami,“ uvedla Pavla Šimůnková, vedoucí mládeže Sboru dobrovolných hasičů (SDH) v Tuchorazi.

Odpoledne děti trénovaly na disciplínu 60 metrů s překážkami a štafetu dvojic tak, aby byly připraveny na další sezonu. V květnu je čeká účast v Okresním kole hry Plamen, ale ještě předtím se v sobotu 27. dubna chystají do Klučova na Klučovskou ulici. A hned následující víkend odstartuje Podlipanská liga.

„Naše družstvo se loni umístilo v celkovém hodnocení na krásném druhém místě a letos v této kategorii poběží hodně dětí naposledy, uvidíme, jak jim to půjde,“ zmínila vedoucí mládeže SDH Ratenice Alice Moláková.

Sobotní podvečer patřil tradičnímu táboráku. V neděli si všechny děti vyzkoušely uplést pomlázky a chlapci si je, k velké nelibosti dívek, hned na místě vyzkoušeli.

Další soustředění je v plánu na podzim a všichni se na něj už velmi těší.

Děti na procházce opékaly buřty, hasily oheň a procvičovaly základy zdravovědy i uzlování.
Mladí hasiči z Kouřimi vyrazili na výlet
Ilustrační foto.
Zásahů spojených s vichrem měli hasiči bezmála sto za 24 hodin